.

.

TOTS 21


Un instant de la roda de premsa.

Un instant de la roda de premsa.

Salou incrementarà en un 77,5% les accions de promoció aquest 2014 respecte a  les realitzades durant 2013, passant de 40 a 71 accions segons ha explicat avui l’alcalde de Salou, Pere Granados i el regidor de Turisme, Benet Presas en la roda de premsa presentació del Pla estratègic del Patronat de Turisme per 2014.El Patronat de Turisme de Salou ha presentat nombroses novetats com l’increment de la presència de Salou a fires turístiques de  mercats internacionals i especialment, en‘Road Shows’ – trobades directes amb touropedors de diferents ciutats i de manera itinerant. També, es preveuen noves accions de caràcter local com  la participació per primer cop a Tàrraco Viva el proper 9,10 i 11 de maig amb la incorporació al circuit de divulgació històrica de la Vil·la romana de Barenys o la fira ‘El Priorat a Salou’ que tindrà lloc el 16, 17 i 18 de maig. La inversió inicial prevista serà de 773.120 euros que es podrà ampliar amb fons provinents de l’impost turístic.

L’alcalde de Salou, Pere Granados,  ha explicat les principals línies estratègiques que desenvoluparà enguany Salou, destacant que un dels objectius principals és el de la destacionalització, fent un esforç per allargar  les puntes de temporada.  Entre els elements claus per aconseguir-ho està el de “potenciar el lideratge de Salou com a destinació de turisme de sol i platja per les famílies així com potenciar la Destinació de Turisme Esportiu impulsant activitats de futbol, golf i nàutica”. Granados ha destacat la importància de “consolidar el turisme esportiu i continuar  treballant per dotar Salou que ja compta amb la Destinació de Turisme Esportiu, amb els equipaments necessaris per consolidar aquest turisme i mantenir grans esdeveniments com el Rally RACC, entre d’altres”.

El regidor de Turisme, Benet Presas, ha explicat que entre les línies que es potenciaran està la de “posar en valor els recursos culturals, històrics, gastronòmics, paisatgístics i d’altres que tenim al nostre entorn per tal d’integrar-los a la nostra oferta”.

Mercats internacionals

Pel que fa als mercats, Salou, manté el màxim nombre d’accions de promoció vers al mercat d’Espanya; primer client a Salou; però també incidint clarament amb altres sectors estrangers com el britànic i l’irlandès; el rus; el francès… i en aquest sentit vol continuar com a líder en el mercat de Rússia, i apostant fort pels Països Bàltics, Bielorússia i Ucraïna. En aquest darrer mercat, Presas ha explicat que “tot i que en aquests moments estem a l’espera de com evolucionen els esdeveniments polítics i socials, continua mantenint-se l’interès i el nivell de reserves a Salou”. Com a mercat emergent mantindrem una especial incidència al Kazakhstan “ha estat durant el 2013 el quart client en el retorn d’IVA del tax free al municipi; amb la qual cosa vol dir que té importància a nivell local i que no ens equivoquem si insistim en treballar aquest mercat malgrat no hi hagi vols directes; però sí que poden arribar a la nostra destinació via ciutats russes via Moscou o altres ciutats frontereres”.

Pel que fa al turisme rus, a Salou ha augmentat respecte a les dades del 2012 (del 14% al 18%), situant-se com el tercer mercat emissor. Es tracta d’un mercat amb importants connexions a través de companyies xàrter i també, més recentment, han augmentat els vols a través d’altres fórmules: des de Rússia (Vueling, Transaero); Urals; des d’Ucraïna (Vueling) i des de Bielorrússia (Vueling). És un mercat amb un gran nivell de touroperació (80%); així, per mantenir la fidelització es duen a terme i es duran accions directes al canal ja que és un mercat molt touroperitzat per les necessitats d’avions i visats. Presas ha destacat l’increment en accions del tipus ‘road-shows’, trobades directes amb touropedors de diferents ciutats i de manera itinerant “que permet apropar la nostra oferta i que està donant molt bons resultats”.

En aquest sentit, l’alcalde ha destacat que “estem realitzant un treball important en reforçar els mercats tradicionals i buscar-ne de nous” i ha explicat que “això és possible gràcies a la col·laboració publico-privada entre empresaris, altres administració i PortAventura”.