.

Moment del descobriment de la placa inaugural. Foto: Tots21

Salou, en el marc del seu 34è aniversari de la Segregació, es vesteix de festa amb una sèrie d’actes organitzats per l’Ajuntament. La celebració ha començat amb la plantada d’un nou arbre, simbolitzant el creixement i renovació de la ciutat. La jornada ha continuat amb la hissada d’una imponent bandera de Salou, reafirmant així la identitat i orgull local.

L’alcalde Pere Granados en la plantada de l’arbre. Foto: Cedida

L’església Santa Maria del Mar ha estat també l’escenari d’una emotiva ofrena floral, on els veïns i representants de l’Ajuntament retent homenatge als que van lluitar per la independència de Salou, fita assolida l’any 1989. Abans de la paella popular amb més de 1.000 inscrits, ha tingut lloc la inauguració del Casal de les Dones. Aquest nou espai, situat al número 69 del carrer Barcelona, pretén ser un punt de trobada i de reivindicació per les dones de la ciutat.

Imatge de la hissada de bandera. Foto: Cedida

L’alcalde Pere Granados, acompanyat d’Eva Roig, directora territorial d’Igualtat i Feminismes a Tarragona, i de la presidenta del Grup de Dones, Sílvia Rovira, membres del consistori i altres autoritats, ha estat l’encarregat de presentar aquest nou equipament al públic, coincidint amb la Festa de la Segregació.

Després de tenir unes paraules d’agraïment vers la primera presidenta del Casal, Montse Porter, Pere Granados ha destacat que aquesta nova construcció respon a una “necessitat social” clara. Disposant d’un caràcter polivalent i comunitari, el Casal servirà com a epicentre d’activitats i esdeveniments organitzats pel Grup de Dones de Salou, reflectint la diversitat i riquesa de les seves propostes i activitats.

L’alcalde durant el seu parlament. Foto: Tots21

L’alcalde ha recordat que la creació del Casal de les Dones s’inscriu dins de la política del govern municipal de fomentar nous espais i instal·lacions, donada la creixent dinàmica i vitalitat del teixit associatiu local. Aquesta dinàmica ha experimentat un increment substancial des de la Segregació el 30 d’octubre de 1989.

En la seva intervenció, l’alcalde Pere Granados ha volgut subratllar l’entesa, la col·laboració i el compromís del seu govern amb el Grup de Dones. Ha posat en relleu la importància d’escoltar les seves propostes i d’oferir suport constant a les seves iniciatives i activitats. A més, ha lloat la tasca realitzada per l’entitat, destacant el seu rol vital en àmbits com la cultura, la formació, el lleure, el treball social i solidari.

El Casal de Dones s’ha omplert a vessar per la inauguració. Foto: Tots21

El paper del Grup de Dones, ha afegit l’alcalde, “és fonamental per defensar els drets i interessos del col·lectiu femení i fomentar la seva participació activa en la societat salouenca”.

Com és el nou equipament?
En referència al disseny del nou edifici, l’alcalde ha subratllat que ha estat pensat per ser “altament funcional, accessible, adaptat i inclusiu“. És una construcció moderna, eficient i amb un fort compromís amb la sostenibilitat, incorporant tecnologies d’energia neta i renovable. Es tracta, ha subratllat d’un edifici pioner i que serà exemple a seguir en la construcció d’altres equipaments.

Brindis inaugural. Foto: Tots21

El Casal de les Dones es presenta com una joia arquitectònica contemporània, amb un disseny interior que evoca una illa i una distribució àmplia i clara. Aquesta estructura està dotada de portes corredisses versàtils que permeten subdividir l’àrea en tres sales polivalents de dimensions variades. Amb una extensió d’uns 600 metres quadrats, el Casal de les Dones ha estat construït amb estructures de formigó, optimitzant la seva eficiència.

En l’àmbit de sostenibilitat, l’edifici està equipat amb plaques solars fotovoltaiques, que asseguren una autosuficiència energètica gairebé completa, reduint així les preocupacions relatives al consum elèctric. L’equipament disposa d’un despatx administratiu, una cuina, un petit office, un magatzem i dos lavabos, sense oblidar els dos patis exteriors que li aporten un toc d’espai obert.

V.Tapias