.

Pere Granados, en una de les seves intervencions en l’assemblea virtual. Foto: Ajuntament

Aquest matí ha tingut lloc l’Assemblea Anual de l’Aliança de Municipis Turístics (AMT), de forma virtual. En el Pla de Modernització i competitivitat per a la transformació del model turístic cap a la sostenibilitat que desenvolupa la Secretaria d’Estat de Turisme, es destinaran un total de 1.905 milions d’euros per avançar cap a un model de creixement sostingut i sostenible que permeti a Espanya mantenir la seva posició de lideratge mundial. Per això, des de l’AMT es valora aquest Pla com una gran oportunitat de reposicionament per a les destinacions pioneres.

Segons l’alcalde de Salou, Pere Granados, “l’objectiu és el de millorar la competitivitat i rendibilitat dels nostres sectors que viuen del turisme, de les destinacions turístiques, i de les empreses, majoritàriament pimes, que els conformen, en un moment en què necessiten de la màxima col·laboració i ajuda de les administracions”.

L’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT), conformada per Adeje, Arona, Benidorm, Calvià, Lloret de Mar, Salou, San Bartolomé de Tirajana i Torremolinos, es va formar el 2017 reunint els vuit municipis turístics espanyols que sumen, en el seu conjunt, més de 60 milions de pernoctacions, i produeixen més del 20% del total de les pernoctacions estrangeres al nostre país. Aquestes vuit destinacions pioneres s’alien per poder millorar l’estratègia dels problemes comuns que comparteixen, col·laborant entre ells de forma òptima.

Des de la seva creació, l’AMT reclama la necessitat d’un sistema específic de finançament que es plasmi en un major suport financer per part de l’Administració Pública, de cara a posar en marxa projectes orientats a millorar la competitivitat de les destinacions, i, per tant, els positius resultats econòmics que Espanya registra en els últims anys en matèria turística. I, amb més força en aquest any, que la pandèmia deixa una situació especialment dura en aquestes destinacions, i en concret, en el sector turístic.

Els alcaldes dels municipis de Sol i Platja han manifestat, novament, la seva preocupació per la reactivació del turisme, motor dels seus municipis i de l’economia espanyola, com ja van fer saber a la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, el passat mes d’abril, en una reunió telemàtica en la qual li van presentar set mesures per a la reactivació del sector turístic.

Sobre l’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja

L’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT) neix de la iniciativa de 8 destinacions turístiques pioneres a Espanya, com són Adeje, Arona, Benidorm, Calvià, Lloret de Mar, Salou, San Bartolomé de Tirajana i Torremolinos, la singularitat turística i compromís amb la digitalització del sector, la sostenibilitat, l’accessibilitat, i la cooperació entre destinacions dels quals representa un conjunt de fortaleses comuns que els permetran mantenir la seva posició de lideratge en el sector.

La Secretaria Tècnica de l’Aliança està gestionada per l’Institut Tecnològic Hoteler (ITH).

Redacció