.

L’alcalde, Pere Granados, servint brou. Foto: Tots21

El brou ha estat protagonista un Nadal més de l’esmorzar popular que s’ha celebrat aquest matí a la Masia Catalana de Salou, del se n’han repartit 96 litres, a més de 450 racions de pa torrat i assortiment d’embotits, vi, i fruita seca de la terra.

En la jornada en què l’alcalde i la corporació municipal han felicitat el Nadal als salouencs i salouenques, unes 200 persones no s’han volgut perdre gaudir d’aquesta menja tan característica, el caldo nadalenc, acompanyat de botifarra blanca, negra i catalana, i fruits secs de postre. Feia frescor, però no fred ni vent, i el matí acompanyava a atipar-se de valent.

Enric Albert és de Vallbona de les Monges, però porta més de 50 anys vivent a Salou i cada Nadal no es perd el brou. Foto: Tots21

Persones com l’Enric Albert, que porta més de 50 anys vivint a Salou. “Som de Vallbona de les Monges, a Lleida, i vam venir a treballar a Salou amb el boom del turisme”, recordava mentre degustava l’assortit de botifarra. Ja jubilat, “cada any venim a disfrutar del brou. El cert és que és bo”, detallava.

La família Martín Zapata, amb el seu gos Aslan. Foto: Tots21

Un grup d’amics salouencs de procedència canongina, amb les elfos. Foto: Tots21

També s’han deixat veure ciutadans com la família Martín Zapata, que en companyia del seu gos Aslan, feien corro degustant la menja. Són de Salou i també venen cada any a no perdre’s aquesta tradició salouenca. Un grup d’amics de La Canonja que porten temps vivint a Salou són dels que també repeteixen cada Nadal. A la Masia Catalana tothom buscava un lloc on degustar la menja, encara que fos a les baranes que separen les cases pairals.

Ha estat l’alcalde qui ha donat el tret de sortida amb un parlament, acompanyat de la corporació municipal. Granados ha fet una aposta col.lectiva “per la cohesió i la convivència. Hem d’anar plegats per fer realitat tots els nostres reptes col.lectius, reforçant Salou com un espai obert, acollidor i de convivència social, que genera esperança, benestar, qualitat de vida i més oportunitats per a tothom”.

 

Pau i germanor

En el seu parlament, Pere Granados ha volgut destacar especialment en aquestes dates que “els valors de pau i germanor i pel progrés i la prosperitat universal esdevenen encara més universals que mai davant les situacions de crisi i guerres que lamentablement estan destruint pobles i ciutats i fent patir moltes persones”. L’alcalde ha mostrat la solidaritat de la població de Salou envers aquests col.lectius afectats.

 

Granados ha acabat el parlament desitjant unes bones festes als salouencs i salouenques.

 

També ha tingut el seu protagonisme el Cor Duorum de l’Escola Municipal de Música, dirigit per la professora Mireia Sánchez, i amb Rubén Villarroya al piano, interpretant tres Nadales.

 

Qualsevol racó era bo per degustar l’esmorzar. Foto: Tots21

No han faltat els personatges de fantasia, com elfos, Goofy i Bugs Bunny. Foto: Tots21

Confecció dels plats amb botifarra. Foto: Tots21

Jaume Garcia