.

L'exercici es coneix com "Efecte bombolla". Foto: Cedida

L’exercici es coneix com “Efecte bombolla”. Foto: Cedida

Salou es prepara per a l’exercici d’activació de sirenes d’avís per risc químic programat per aquest dimecres 20 de setembre, entre les 11 i les 11:30 del matí. Aquest exercici forma part del Pla d’Actuació en Emergències Químiques (PLASEQTA) i destaca per una novetat: Salou ha incrementat el nombre de sirenes de dues a sis en tot el municipi.

Les noves quatre sirenes han estat instal·lades estratègicament, cobrint àrees poblacionals com la Urbanització Covamar, Cap Salou, Urbanització Mirador de Salou, l’Edifici de l’Ajuntament, l’Edifici Atenea i la Platja de Llevant. Aquest augment significa que aquesta prova arribarà per primera vegada a una part important de la població que no estava acostumada a sentir aquest so d’alerta.

L’exercici, conegut com a ‘Efecte Bombolla‘, té com a objectiu provar la capacitat de resposta davant d’una situació d’emergència química greu que podria afectar la població. Aquest exercici combinarà l’activació de les sirenes amb l’enviament d’alertes als telèfons mòbils de la població afectada. Un dels principals objectius és fer que la població es familiaritzi amb el so de les sirenes i l’identifiqui en cas de necessitat de confinament.

Durant la prova, els telèfons mòbils emetran un so fort i vibraran i s’explicarà que es tracta d’un test de la Protecció Civil. A més, apareixerà a la pantalla del mòbil un missatge d’alerta que requerirà l’acceptació de l’usuari. Aquest missatge inclourà informació rellevant sobre l’emergència i les accions a seguir. És fonamental llegir amb atenció aquest missatge i mantenir la calma, seguint les recomanacions de Protecció Civil.

Per estar informat durant l’emergència, es recomana utilitzar els mitjans oficials, les xarxes socials del municipi, els serveis d’emergència i els mitjans de comunicació. La col·laboració activa de la ciutadania és crucial per garantir una resposta eficaç en situacions d’emergència. Amb aquest simulacre, Salou assegura una millor preparació i seguretat per a tots els seus residents.

V.Tapias