.

Una imatge del muntatge de plataformes del Cós Blanc

Tot està a punt per gaudir d’una de les festes més espectaculars de Salou i de tot el territori, el Cós Blanc, que enguany arriba a la seva 34ena edició.  Els preparatius i dispositius estan a punt per rebre el proper dissabte dia 1 de febrer la festa més multitudinària: el Cós Blanc amb la cercavila i la presentació de les carrosses pel matí i la desfilada de les carretel·les per la tarda. Els canons que dispensaran les vint tones de confeti ja estan preparats pels diferents punts del carrer Ciutat de Reus.

El que ja s’han descarregat són els 3.000 quilograms de confetti per la primera part de la festa, la presentació de les carretel.les el dissabte al matí. Un total de 29 carretel·les formades per unes 2.500 persones desfilaran pels carrers del municipi al matí, en una rua de lluïment que  començarà a les 10.30 del matí des del carrer Advocat Gallego i que donarà una volta fins arribar al passeig Jaume I i tornarà al punt de sortida.

Mapes de recorregut de la cercavila de carretel·les i del Cós Blanc

Ja per la tarda, en l’acte més esperat i multitudinari de la festa major d’hivern, s’espera que unes 32.000 persones es congreguin al voltant del carrer Ciutat de Reus en una discoteca a l’aire lliure i també pel carrer Barcelona, en aquest recorregut en un ambient més tranquil i familiar. Serà a les set de la tarda quan la música, la diversió i el confetti omplin el carrer de Ciutat de Reus i els voltants.

La regidora de Cultura, Maria José Rodríguez, ha explicat que “durant la festa del Cós Blanc aglutinem tots els nostres esforços, tant de la Regidoria de Cultura com de la resta d’àrees que col.laboren,  per fer d’aquesta celebració tot un èxit pel que fa a organització, diversió i seguretat, convertint aquesta tradicional festa en una de les expressions més especials de la nostra cultura i aconseguint que ciutadans i visitants participin al màxim d’aquesta celebració”.

Aquest any participen 29 carrosses  que porten un total de 25 colles les quals sumen més de 2.500 participants a la rua. Es preveu que al llarg del recorregut hi hagi fins a 20 canons distribuïts al llarg del carrer que llançaran pels aires vint tones de confeti;  a més d’unes altres que 5 tiraran les pròpies colles des de les carretel·les. Tota la desfilada estarà amenitzada pel DJ Ismael Cantos qui punxa música en directe sota la batuta del salouenc Juanma Hidalgo qui ostenta per 32è any l’honor de ser l’speaker i amenitzar la desfilada de les carretel·les. Hi haurà, a més 550.000 w de llum, 175.000 de so, 200 mòbils d’il·luminació i làsers i la participació de gogo’s.

/* JS para menú plegable móvil Divi */