.

La delegació estarà encapçalada per l’alcalde Pere Granados, acompanyat del regidor de Turisme Benet Presas, i del director gerent del Patronat, Juan Carlos Capilla, per tal de copsar la tendència d’aquest mercat tan important pel municipi.

La Capital de la Costa Daurada ha viatjat aquests dies a la World Travel Market (WTM) de Londres on la indústria turística copsa a una de les majors fires de turisme del món, el futur d’aquest mercat de cara a la pròxima temporada. En aquest marc, el Patronat de Turisme de Salou, junt amb altres empreses del sector privat del municipi, s’han desplaçat a Londres junt amb el taulell córner del Patronat de Turisme de la Costa Daurada i dins de l’estand institucional de l’Agència Catalana de Turisme.

A la fira que es desenvolupa fins el dimecres dia 8 de novembre, i que celebra la 38a edició, s’hi espera l’assistència de més de 51.000 professionals del sector turístic així com la presència de 5.000 expositors de 185 països d’arreu del món.

La capital de la Costa Daurada durà a terme contactes tècnics i polítics en la delegació encapçalada per l’alcalde Pere Granados, acompanyat del regidor de Turisme Benet Presas, i del director gerent del Patronat, Juan Carlos Capilla, per tal de copsar la tendència d’aquest mercat tan important pel municipi. D’entre les reunions que es mantindran n’hi ha amb tur operadors del Regne Unit però també d’altres països com França; empreses rellevant al sector com Thomas Cook; Jet2, Budget Travel o amb el director general de Turisme de Catalunya, i el director de l’Oficina espanyola de Turisme a Londres, Turespaña; així com una nova reunió de contacte entre els vuit municipis que conformen l’aliança turística de Sol i Platja.

Per l’alcalde, Pere Granados, “hem pogut constatar a la fira que el nostre municipi és un dels grans demandats de cara al pròxim any”; a més d’afegir que “també mantindrem reunions tant amb tur operadors del mercat britànic i irlandès, i seguirem treballant per reforçar les puntes de temporada”.

Les dades turístiques d’aquesta temporada 2017 reflecteixen que es tracta d’un mercat que supera el 23% del turisme que rep Salou (britànics i irlandesos), essent el primer visitant estranger superant dades del 2016, segons dades facilitades per l’Observatori d’Estudis Turístics.

El regidor de Turisme, Benet Presas, manifestava que “tot i la incògnita sobre la situació macroeconòmica del país, esperem tindre una bona marxa en la venda de paquets turístics”.

Els britànics viatgen durant tot l’any, però les puntes entre abril/juny i juliol/setembre concentren la major part dels viatges pel calendari de festius nacionals a causa de les vacances escolars i laborals. El turisme de sol i platja continua sent una de les principals motivacions del viatge, i Espanya segueix sent la destinació número 1 per part dels turistes britànics.