.

El gerent del Patronat Municipal de Turisme, Juan Carlos Capilla, a l'estand de Fira ITB, la fira de Turisme de Berlín

El gerent del Patronat Municipal de Turisme, Juan Carlos Capilla, a l’estand de Fira ITB, la fira de Turisme de Berlín

El Patronat de Turisme de Salou ha estat present a la Fira ITB, la fira de Turisme de Berlín, la segona fira professional més important d’Europa; una acció motivada pel fet que el mercat alemany és el primer mercat emissor d’Europa i un dels més importants de tot el món.

Malgrat que actualment a nivell de quota de mercat, aquest no representa un volum rellevant per a la nostra destinació ( l’any passat, Salou va rebre un contingent d’1,4% d’aquest conjunt de visitants amb prop de 94.000 persones) el mercat alemany continua essent un objectiu i un mercat molt atractiu per a nosaltres sobretot per la seva estabilitat econòmica i emissora.

Com a d’altres mercats europeus, “sembla a més que es respiri un cert optimisme per aquesta temporada 2016”, destaca el Patronat. Així, Salou ha estat present en aquest certamen turístic junt amb FerrariLand, a més del córner de Costa Daurada amb la Diputació de Tarragona. La proposta de Salou per seduir als operadors turístics a la ITB pivota en el turisme familiar de Sol i Platja, la Oferta d’oci encapçalada per Port aventura Ressort i FerrariLand i el Turisme esportiu.

Segons dades de l’Agència Catalana de Turisme, el visitant alemany, en un alt percentatge fa vacances per desconnecta de la feina, dels problemes del dia a dia. Les vacances els representen poder gaudir d’unes condicions agradables i sense estrès. Com que tenen hiverns durs, cerquen bàsicament el sol i les bones temperatures. El 77% de la població alemanya realitza algun viatge vacacional a l’any, i d’aquests, dues terceres parts els fan a l’estranger, viatgen als països mediterranis on Espanya continua sent la 1ª destinació internacional. Molt atrets pel sol i platja.