.

.

TOTS 21


Xavier Deltell acompanyat de l'alcalde i regidora de Salou

Xavier Deltell acompanyat de l'alcalde i regidora de Salou

El Teatre auditori de Salou ha estat aquest divendres al vespre l’escenari del pregó de festa major d’hivern que arrenca aquest cap de setmana i s’allargarà fins al 2 de febrer.

Aquest divendres, davant d’un nombrós públic, es duia a terme el relleu entre les pubilles i hereu del 2013, els quals han traspassat la banda a les noves representants del municipi per aquest 2014. L’alcalde, Pere Granados, donava la benvinguda a tothom, convidant a gaudir de la festa tot assegurant que “és la celebració que més caracteritza la nostra identitat festiva de quantes es realitzen a Salou durant l’any, i per això és la que més il·lusió, complicitats i ganes de col·laboració genera entre les nostres entitats i colles, i la que més participació de veïns i veïnes desplega”.

El batlle també va fer presentació del pregoner d’enguany, l’humorista Xavier Deltell, de qui va destacat que “tenim l’honor de poder tenir enguany a una persona relacionada amb el món de la comunicació, la ràdio i la televisió, però també amb el món del cinema i del teatre, sempre en clau còmica i d’humor, i participant com showman en àmbits de l’escena pública”.

Granados, ha recordat alguns dels programes pels quals ha passat en els darrers anys com “Efectes secundaris”, “Crónicas Marcianas”, el “programa de Ana Rosa”, “La hora de José Mota”, o “los mejores años de nuestra vida”, entre d’altres. A més de recordar que “la seva carrera en el món de la comunicació, la inicia a la Cadena SER de Lleida, la seva ciutat natal; i que és precisament com a corresponsal d’aquesta cadena, ara farà potser 25 anys, que coneix Salou les seves platges i els seus atractius. Segur que recorda ben bé aquella experiència”.

Les pubilles amb l'alcalde i regidora de Salou en una foto de grup

Les pubilles amb l'alcalde i regidora de Salou en una foto de grup

Xavier Deltell, en prendre la paraula va agraïr la invitació del municipi per tenir l’honor de ser l’encarregat d’encetar la festa major i ha recordat com la relació entre Lleida i Salou és molt estreta. De fet, ha assegurat que “Salou és el final del túnel de la boira”. En un pregó en clau d’humor, Deltell ha volgut explicar la història de Salou d’ençà la seva creació l’any VI A.C. I fins als anys actuals; això sí, narrant els fets de manera molt particular i singular; per exemple, s’ha referit al Carrilet que unia Reus i Salou com el primer AVE turístic; a la bojeria dels anys 60 amb el boom de les turistes sueques i els inconvenients que van causar la seva presència a les platges de Salou entre el clergat; de manera que van acabar destinant la platja de Capellans als mossens per tal que no hi hagués problemes de cap mena.

Deltell va seguir parlant del boom dels 80 com a etapa de platja i discoteques; dels 90 com a moment cabdal pel municipi amb l’elecció l’any 92 de Miss Espanya a la sala Galas; o de la creació de PortAventura i fins a arribar al moment actual. Per mantenir la importància turística de Salou i l’hegemonia en aquest camp, Deltell, va aconsellar tractar molt bé als russos pels molts diners que porten. I gag darrere gag, esgotant el temps com a pregoner tot acabant visca Salou i visca el Cós Blanc!, i advertint que anem amb ull perquè a Castrourdiales s’han copiat la festa.

Al principi de l’acte, la regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, va iniciar el torn de paraula donant la benvinguda als presents i convidant tothom a gaudir de la festa. “Em complau dirigir-vos unes paraules d’invitació als actes de la festa major d’enguany; alhora que agrair-vos l’entusiasta col·laboració de les pubilles i l’hereu sortints, i felicitar als que prendran el relleu avui durant aquest acte”, va dir. I és que com marca la tradició, durant la festa major d’hivern s’acomiaden les pubilles i hereu infantil que han representat al municipi al llarg del 2013 i es presenten les noves cares que representaran al municipi els propers 365 dies. Rodríguez també va assenyalar que “ens proposem omplir la nostra ciutat de cultura, tradicions, de música, de ball, fantasia i d’alegria”.