.

Pere Granados i Toni Brull, presentant avui les futures inversions. Foto: Tarragona21

Pere Granados i Toni Brull, presentant avui les futures inversions. Foto: Tarragona21

L’Ajuntament de Salou destinarà 15 milions d’euros per afrontar un ampli programa d’inversions del PAM els propers anys a partir de recursos propis, romanents de tresoreria, crèdits bancaris i aribada d’inversors privats. Als 15 MEU caldrà sumar les aportacions d’altres administracions, moltes d’elles signades amb convenis amb la Generalitat i d’altres procedent de l’Estat, com el Camí de Ronda.

Entre les obres a executar figuren la nova Biblioteca Municipal (3 milions d’euros), la nova estació de trens i d’autobusos (2,7 milions d’euros), un partida de 4,5 milions per arranjament de carrers, la millora de la carretera del Far (2 milions) o la reconversió de l’avinguda Carles Buigas (400.000 euros).

Passades les turbulències provocades per les sentències judicials que han provocat haver de desembutxacar diners no previstos, la situació de sanejament del consistori “es molt bona” i permetrà acudir als bancs per demanar crèdits, ha destacat avui l’alcalde, Pere Granados, durant la presentació del Pla d’Actuació Municipal (PAM), que preveu aquestes inversions, una part de les quals s’executaran en l’actual mandat municipal (fins meitats de 2019) i l’altra continuarà més enllà en el temps. Granados ha comparegut davant la premsa amb el tinent d’alcalde d’Hisenda Toni Brull per presentar les línies mestres del PAM.

En elles figuren també una partida prevista per a 2019 per a l’acondicionament de la via de tren quan quedi alliberada (60.000 euros), prèvia a la reconversió de la zona en l’Eix Cívic. Es contempla així mateix executar la variant de la plaça d’Europa que ja es contempa al CRT, una nova avinguda fins la plaça Europa i la canalització i desviament del barranc de Barenys, acordat amb la Generalitat. Al respecte, Granados preveu que en 2017 ja es podran pagar les indemnitzacions als propietaris expropiats, que puja cinc milions d’euros.

Un problema endèmic com són les inundacions es vol pal·liar amb la construcció d’una canalització d’evacuació d’aigües pluvials per sota del carrer Barcelona, fins a l’espigó del Moll i plaça 11 de Setembre, també amb aportació àmplia de la Generalitat.

El Camí de Ronda estarà dotat amb 200.000 euros, partida que inclou la millora ambiental del Cap de Salou. Al respecte, l’alcalde ha demanat al Ministeri de Foment que aboni els quatre milions d’euros compromesos i que són necessaris per rehabilitar un entorn natural “que ens demanen els turistes”.

El Mercat Municipal

En microurbanisme, el consistori preveu desembutxacar 4,5 milions d’euros en la urbanització i arranjament de carrers i espais públics en el període 2017-2020, la remodelació de la plaça de Sant Jordi (300.000, l’any 2019) i la conversió en illa de vianants dels carrers Josep Carner, Madrid i Lleida, entre enguany i 2017.

La remodelació completa del Mercat Municipal rebrà un milió d’euros entre 2017 i 2019 i el nou camp de futbol que se situarà en la zona de l’actual però en terrenys no inundables, 600.000 euros. “El farem donada l’elevada demanda que tenim”, ha dit Brull. Se situarà al costat de l’atual Estadi, en direcció Cambrils.

Un altre dels grans projectes, ja presentat recentment, és el complex esportiu, comercial i hoteler de la zona Emprius Nord, al Sector 4, que començarà a executar-se amb celeritat perquè ja hi ha demanda de promotors. Allí es començarà a desenvolupar la nova proposta de turisme esportiu -ja present a Salou amb la inicitiva privada Futbol Salou-, i que el consistori ho veu com un punt clau en l’estratègia econòmica de desestacionalització i creació de llocs de treball. L’Ajuntament decidirà més endavant si es gestionarà públicament o amb concessió privada.

La nova Bilbioteca Municipal suposarà donar un salt endavant per quant l’actual ha quedat totalment saturada de fa temps. Està pensada també per la forta demanda d’usuaris que i ha a l’estiu. L’obra costarà tres milios d’euros, a repartir entre 2017 i 2019.

La reforma del Port Esportiu, la Casa dels Mestres (300.000 euro) i el projecte de reforma i ampliació de l’espai d’acció social MAS (antic Ajuntament, que rebrà 600.000 euros) seran altres inversions previstes. Tambe s’invertirà 165.000 euros en l’adaptació del xalet municipal del carrer Barcelona com a punt de promoció de la ciutat.

J. Garcia