.

Imatge de la signatura del conveni. Foto: Cedida

Pere Granados, alcalde de Salou, Ramon Grau, president del Comitè Provincial de la Creu Roja a Tarragona, i Felipe Campos, director d’Acció Social d’Agbar, han signat avui el conveni per implementar el Programa ONA Activa’t (Ocupació, Necessitats bàsiques i Acompanyament) a Salou, una iniciativa d’acció social destinada a oferir un suport integral a les persones en situació de vulnerabilitat del municipi.

En aquest sentit, ONA Activa’t s’erigeix en una oportunitat de transformació personal i professional. A través d’aquest programa social es potencien les competències individuals i laborals de les persones en risc d’exclusió social, acompanyant-les en el procés de recerca de feina, però també atenent a les seves necessitats bàsiques i al seu empoderament, perquè puguin accedir a treballs de qualitat.

La iniciativa integra diverses fases d’actuació, tot oferint un camí estructurat cap a la millora de l’ocupació i la qualitat de vida. Així, el projecte parteix d’un diagnòstic inicial respecte l’ocupabilitat i situació personal de cada participant del programa. A partir d’aquí, el programa preveu accions d’orientació laboral, càpsules formatives per a la millora de competències bàsiques, formació tècnica i específica, intermediació, prospecció laboral, acompanyament a l’entrevista i una avaluació final d’impacte per conèixer els canvis generats per la participació en el programa. Per subratllar la seva efectivitat, el programa s’ha enriquit amb testimonis i casos d’èxit, reflectint els canvis positius ja assolits i motivant a la comunitat sobre el potencial transformador de l’ONA Activa’t.

A través d’aquesta aliança entre l’Ajuntament de Salou, la Creu Roja i Agbar, ONA Activa’t acompanyarà i potenciarà les competències personals i laborals de 10 persones en situació de vulnerabilitat del municipi. Per ser elegibles, les persones participants han de ser perceptores del fons de solidaritat d’Agbar. Aquest conveni té una durada d’un any.

En la signatura del conveni, els representants d’aquestes institucions han destacat el compromís de Salou amb el benestar de la població, mitjançant la creació d’oportunitats reals i efectives per als seus ciutadans, com és la posada en marxa d’aquest programa que persegueix impulsar una societat més inclusiva, resilient i preparada per afrontar els reptes del futur.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */