.

Banyistes a les platges de Salou

Banyistes a les platges de Salou

Salou va assolir els 5,45 milions de pernoctacions hoteleres el 2013 i es va situar com el desè municipi de l’Estat en nombre d’estades, segons les dades fetes públiques per l’Associació Empresarial Hostalera de Benidorm, Costa Blanca i Comunitat Valenciana (HOSBEC). L’estudi situa Barcelona com el municipi líder en pernoctacions hoteleres a tot l’Estat, amb 16,66 milions. La segueixen Madrid amb 14,87 milions i Benidorm (Alacant) amb 10,92 milions i les localitats insulars d’Adeje (Tenerife), Calvià (Mallorca), Palma, Pájara (Fuerteventura) i Arona (Tenerife). Segons les dades de l’Observatori de la Costa Daurada, l’ocupació a Salou durant el 2013 va ser del 75%, al mateix nivell que l’any anterior.

Segons indiquen les dades de l’Observatori, per nacionalitats, el 33% dels visitants van ser espanyols, seguits dels russos amb un 24% d’ocupació en hotels, i els britànics amb un 21%. Les dades globals d’ocupació, incloent càmpings i apartaments, va ser del 66%, mantenint-se també en el mateix nivell que l’any anterior. Pel que fa a la mitjana de nits d’estada, es va incrementar lleugerament passant de 3,8 nits a 3,9.

El número total de pernoctacions, incloent la resta d’ofertes turístiques, va arribar als 7,44 milions a Salou. En aquestes dades globals, el turista espanyol es manté com el principal mercat emissor amb un 37%, seguit del mercat britànic amb un 19%, del rus amb un 18% i del francès amb un 12%.

En referència a aquestes dades, el regidor de Turisme de Salou, Benet Presas, ha destacat que s’han mantingut els nivells d’ocupació “malgrat l’actual conjuntura de crisi” i que també ha pujat lleugerament el nombre de dies d’estada. Presas ha destacat que “situar-nos com a quart municipi dins de la Península pel que fa a ocupació hotelera tenint per davant ciutats com Madrid i Barcelona vol dir que estem desenvolupant una estratègia encertada”.

Per la seva part, l’alcalde de Salou, Pere Granados, s’ha mostrat satisfet pel “bon posicionament i liderat indiscutible dins de Catalunya i de l’Estat espanyol pel que fa a nivell d’ocupació” i ha expressat la voluntat de “continuar treballant per fidelitzar els turistes i fer els esforços necessaris per donar-nos a conèixer en aquells que siguin mercats potencials”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */