.

L’acte d’inauguració tindrà lloc aquest divendres, dia 28 d’octubre, a les 19 h. Foto: Ajuntament

 

Inclou una cinquantena d’obres de diferents mides i tècniques, realitzades entre finals del segle XIX i mitjans del segle XX

 

En finalitzar la inauguració, es podrà gaudir de l’actuació de diverses corals del municipi

 

La Torre Vella de Salou acull, a partir d’aquest proper divendres, dia 28 d’octubre, una mostra integrada per obres de grans mestres de la pintura catalana. Es tracta de gairebé una cinquantena de quadres, de diferents mides i tècniques, realitzats entre finals del segle XIX i mitjans del segle XX, veritables joies de la història de l’art, pertanyents a la col·lecció de la família Escolà.

L’alcalde, Pere Granados, ha manifestat que “tenim a les mans una de les exposicions artístiques més importants dels últims temps, que ens ajudaran a conèixer costums, llocs i fesomies de persones d’altres èpoques”. Ha afegit que “és un veritable goig per a Salou poder oferir aquesta mostra tan rica, en el context de la Festa del 30 d’Octubre, una mostra històrica per a una data, també, històrica”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha assenyalat que “esperem que pugui ser visitada i admirada per moltes persones amants de l’art, un llenguatge universal que ens transporta i ens aporta capacitat de reflexió i coneixement”.

Cal destacar que la mostra compta amb el testimoni de dues dones artistes importants, com són Montserrat Gudiol i Isabel Guerra, figures destacades de l’art pictòric. També apareix del nom de Francisco de Goya, que participa a l’exposició a través de la reproducció fotográfica d’una de les seves obres.

La resta d’autors són: Miguel Acevedo Porras, Carlos Aguado Gómez, Ramón Barnadas Fàbregas, Josep Berga Boix, Miquel Carbonell Martorell, Casademont “Le Vieux”, Jesús Casaús Mecho, Emilia Castañeda Martínez, Josep Colomer Comas, Modest Cuixart Tàpies, Rafael Durancamps Folguera, Albert Estrada Vilarrasa, Enrique Galwey García, Elías Garralda Alzugaray, Ignacio Gil Sala, Daniel González Poblete, Francisco Goya y Lucientes, Luis Graner Arrufí, Emilio Grau Sala, Antonio Guardi Gian, Montserrat Gudiol Corominas, Isabel Guerra Peñamaría, Josep Maria Mallol Suazo, Ramon Martí Alsina, Joan Martí Aragonès, Josep Mª Martínez Lozano, Segundo Matilla Marina, Eliseu Meifrén Roig, Josep Morató Aragonès, Alfredo Opisso Cardona, Ricard Opisso Sala, Alfonso Parras Vílchez, Joan Ponç Bonet, Antoni Pous Palau, Félix Revello de Toro, Francisco Ribera Gómez, Joan Rifà Benet, Fernando Rivero Ramírez, Josep Roca-Sastre Muncunill, Antonio Sala Herrero, Rafael Santos Torroella, Francesc Serra Dimas, Josep Serrasanta, Joaquín Terruella Matilla, Aureli Tolosa Alsina, Miquel Utrillo Morlius, Nicanor Vázquez Ubach, Francesc Vilasís-Capallejà.

L’acte d’inauguració tindrà lloc aquest divendres, dia 28 d’octubre, a les 19 h. En finalitzar la inauguració, es podrà gaudir de l’actuació de diverses corals del municipi.

La mostra es podrà visitar fins el proper 10 de desembre, en horari de dilluns a dissabte, de 18 a 20 h. Diumenges i festius, tancat.

Redacció