.

El poemari titulat “De Salou feren vela”, de l’autor Enrique Gracia Bondía, es presentarà aquest divendres, 4 de novembre, a la sala Costa Daurada del Centre Cívic, a les 19.30 h. Cal recordar que aquest acte estava programat pel passat 23 de setembre, però es va haver d’ajornar a causa de la pluja.

L’obra compta amb il·lustracions de Josep Mateu Profitós, unes aquarel·les originals que quedaran exposades al passadís del Teatre Auditori de Salou (TAS), des del mateix divendres, i es podran veure fins l’11 de novembre.

El llibre és un recull poètic que descriu aspectes de Salou, amb una mirada intimista, a través dels ulls d’un poeta; un artista de la paraula escrita que submergeix el lector en imatges quotidianes de Salou d’una forma molt original, creativa i suggerent. Al costat de cada poema, un dibuix descriptiu del mateix fa que el text es converteixi, pràcticament, en l’escena d’una pel·lícula rodada al litoral mediterrani, com a teló de fons.

L’autor Enrique Gracia Bondía va néixer a Saragossa, el 1954. El seu vincle amb Salou ve de fa molts anys. Ha estat catedràtic de Geografia i Història a instituts d’educació secundària a Catalunya, Canàries, Aragó; i a la Secció Espanyola del Liceo Scientífico Pitagora de Selargius (Cerdenya, Itàlia).

Ha escrit relats, articles periodístics i ha traduït llibres, però, sens dubte, on l’autor destaca és amb els poemaris. “De Salou feren vela” és el quart llibre d’aquest gènere que publica.

Per la seva banda, el balaguerí Josep Mateu és llicenciat en Belles Arts en l’especialitat d’escultura. Dins de la seva trajectòria cal destacar la participació en exposicions col·lectives i també ha treballat en una anterior ocasió amb l’autor Enrique Gracia, realitzant les il·lustracions del poemari “Lugares de interés”.

Al llibre, l’artista Mateu busca “el reflex plàstic, amb colors i línies, de les sensacions inspirades per la lectura dels poemes”.

Redacció