.

Sales i Rull van ser protagonistes de l’acte electoral celebrat a Tortosa. Foto: Cedida

La cap de llista de Junts+ Puigdemont per Catalunya, Mònica Sales, ha defensat que “som els del president Carles Puigdemont i, quan ens ataquen, no necessitem cinc dies per reflexionar. Som els que farem possible el retorn del president Puigdemont i del bon govern i els que farem que Catalunya visqui en català, ara que la llengua està en risc”. Ho ha dit en l’acte de campanya que s’ha fet aquest dijous al Parc Municipal Teodor González de Tortosa i que ha aplegat més de 350 persones.

“El caràcter lluitador o resilient de la gent del sud és el que necessita Catalunya per reactivar-se. Si guanyem a la demarcació, guanyarem a Catalunya i tornarà el president Puigdemont” ha vaticinat Sales, que ha apel·lat a mobilitzar-se aquest 12-M per fer-ho possible.

El número 3 de la llista per Barcelona, Josep Rull, ha dit que el 12M ha de generar una nova onada d’esperança i ha defensat que “si aquest poble no va tenir por l’1-O, nosaltres no podem tenir por. Si aquest poble no es va rendir l’1-O, nosaltres no ens podem rendir”. I ha recordat que “els nostres exiliats no van anar a l’exili a protegir-se ells mateixos, hi van anar a defensar la fortalesa institucional com a membres legítims del govern de Catalunya, perquè qui escull i destitueix el president de Catalunya és el poble de Catalunya, no un 155”.

Rull ha advertit que “sempre que hi ha opció de tripartit s’acaba revelant, i això a Tortosa ho sabeu bé”, que ha volgut fer un reconeixement a la bona gestió de l’alcaldessa, Meritxell Roigé, present a l’acte, i que va ser apartada de l’alcaldia tot i guanyar les municipals de l’any passat.

Per altra banda, la presidenta del Parlament, Anna Erra, que també hi ha participat, ha dit que Salvador Illa no pot liderar el país perquè sempre estaria pendent de les instruccions del PSOE i ha elogiat la feina de Sales en la seva defensa dels interessos de la Catalunya del Sud. L’acte ha comptat també amb intervencions dels candidats ebrencs de la llista, Irene Negre i Felip Monclús.

Finalment, el portaveu del grup parlamentari de Junts al Congrés i director de la campanya a la demarcació, Josep Maria Cruset, ha destacat que “mai en una campanya s’havia parlat tant de les Terres de l’Ebre com ho ha fet la nostra candidata. I hem de donar les gràcies a aquestes terres per haver-nos donat la millor candidata”.