.

La proposta culinària de Moha Quach va estar marcada per una cuina d’autor, desafiant i innovadora. Foto: Cedida

L’hotel Gran Palas de La Pineda ha realitzat una aposta decidida per l’alta gastronomia de proximitat, obsequiada per veritables mags de la cuina i també del territori. Durant les darreres setmanes xefs de reconegut prestigi del Camp de Tarragona, com Moha Quach, de l’establiment tarragoní El Terrat, o Ferran Cerro, del restaurant Ferran Cerro de Reus, han delectat els paladars dels comensals que han assistit a les ‘Nits Gastromediterrànies’.

La proposta culinària de Moha Quach va estar marcada per una cuina d’autor, desafiant, innovadora, incansable i sincera. Un dels seus entrants homenatjava Tarraco, amb un cremós de gamba vermella temperada, pa de ceba i romesco. La mirada atònita dels comensals quan van assaborir-la va denotar la qualitat del plat, junt amb el valor del producte. Si quelcom caracteritza Quach és el sacrifici, la perseverança i la lleialtat, valors dels seus avantpassats. Els seus orígens també van quedar palesos a taula amb un garrí a baixa temperatura amb ‘tocs’ del Marroc. Tot arrodonit amb d’altres delicatessen gastronòmiques que conformaven un Menú Paisatge confeccionat per l’ocasió, i maridat amb els vins de Mas Alta, DOQ Priorat.

Ferran Cerro també hi va posar tot de la seva part per sorprendre els paladars més afinats. Foto: Cedida

Ferran Cerro també hi va posar tot de la seva part per sorprendre els paladars més afinats congregats a les ‘Nits Gastromediterrànies’ de l’hotel Gran Palas de La Pineda. Cuiner inquiet, atrevit, Cerro va deixar bocabadats els comensals amb propostes gurmets tan delicioses com van ser el carpaccio de vieira o el cebiche de tomàquets de temporada amb llet de tigre de moresc i guacamole. Una autèntica estridència formidable pels sentits. Això sí, entre els assistents va quallar i molt el corder a baixa temperatura, marcat per la pell, crema de ceba caramel·litzada, escalunyes a la flama i pastanaga. Tot, amb un postre de traca i mocador, molt de Ferran Cerro, com és la selva negra amb vainilla de Madagascar. Un menú maridat amb la qualitat del vi i del cava de Marquès de Riscal i de Laurent Perrier.

Felicitar a tot el magnífic equip de l’hotel Gran Palas per haver sabut maridar cuiners d’alt nivell. Foto: Cedida

Els plats s’han cuinat en directe, cada xef ha deixat el seu segell i la seva petjada en el menú. Foto: Cedida

Posar en valor la cuina d’autor del territori

Cal felicitar a Inda Salas, ideòleg de les ‘Nits Gastromediterrànies’, i a tot el magnífic equip de l’hotel Gran Palas, per haver sabut maridar cuiners d’alt nivell, tots ells amb estils i filosofies diferents, a l’hora de confeccionar els seus plats, en un esdeveniment gastronòmic que, un cop conversat amb diferents clients assistents, ha agradat i molt. Els plats s’han cuinat en directe, cada xef ha deixat el seu segell i la seva petjada en el menú, i un marc incomparable com els jardins de l’hotel convertien tot plegat en una veritable experiència.

Com bé apunta Inda Salas sobre aquesta iniciativa, «ha estat basada en la humilitat, la dedicació i la qualitat, amb la voluntat d’esperar haver agradat a tots els implicats». Tot incidint i remarcant que «el que hem volgut fer ha estat sumar i posar en valor els productes i la cuina d’autor que ofereix el territori en tots els seus vessants».

Helder Moya