.

Joan Juvé Santacana (president) i Meritxell Juvé (CEO), de Juvé & Camps. Foto: Cedida

«100 anys, 100 veremes dedicades en cos i ànima a la vinya per elaborar grans caves que viatgen per tot el mon i acompanyen les millors taules». Així defineix Meritxell Juvé (CEO de Juvé & Camps), el camí recorregut fins a celebrar ara el centenari de les caves líders del Brut Nature Gran Reserva ecològic i un dels cellers més emblemàtics i reconeguts de Catalunya. Darrere d’aquest centenari com a elaboradors d’escumosos hi ha l’esforç de quatre generacions d’una mateixa família arrelada al Penedès, que han deixat una destacada empremta amb la seva saviesa i una experiència única.

L’establiment de noves aliances

Joan Juvé explica que «han estat cent anys elaborant grans caves i atorgant-los el temps necessari per aconseguir l’excel·lència i el gaudi dels seus amics, clients i família». Avui Juvé & Camps forma part del grup J&C Prime Brands, que agrupa també tres empreses vitivinícoles més: el celler de vins tranquils del Penedès Propietat d’Espiells, el celler de Ribera del Duero Pagos de Anguix (amb 90 hectàrees de vinyes) i Primeras Marcas, que distribueix vins i destil·lats de la més alta gamma de les denominacions d’origen més prestigioses del món.

A meitats de l’any passat les caves històriques de Juvé & Camps van obrir per primera vegada les seves portes al públic per compartir la seva essència a través d’una exclusiva proposta d’enoturisme Premium de caràcter altament experiencial, adreçada a particulars i a grups privats de mida reduïda. És una proposta d’enoturisme de nivell que es vol incrementar per aquest 2022. Meritxell Juvé destaca «la passió que hi ha posat la seva família al llarg d’aquests darrers 100 anys per crear un dels més reconeguts elaboradors d’espumosos de qualitat del mon, contempla un pròsper futur per a Juvé & Camps».

Darrere d’aquest centenari com a elaboradors d’escumosos hi ha l’esforç de quatre generacions d’una mateixa família arrelada al Penedès. Foto: Cedida

Els actes de celebració d’aquest segle d’història, que s’allargaran durant tot 2022, van començar amb la passada verema, que es va iniciar amb la collita de la varietat chardonnay a la finca de Can Rius (Gelida). Entre els diversos esdeveniments programats per a festejar l’efemèride destaca una gira per Espanya que servirà per visitar els xefs i sommeliers de tot el país. La gira finalitzarà amb un gran esdeveniment al celler de Sant Sadurní d’Anoia.

Juvé & Camps, líder en cava Gran Reserva ecològic

Juvé & Camps és un dels cellers familiars més emblemàtics del Penedès i un dels més reconeguts elaboradors d’escumosos de qualitat, líder en elaboració de Cava Gran Reserva ecològic. En les seves caves subterrànies del celler de Sant Sadurní d’Anoia neixen marques reconegudes com La Capella, La Siberia, Gran Juvé & Camps, Milesimé, Milesimé Rosé, Blanc de Noirs, Reserva de la Família, Essential, Cinta Púrpura, Nèctar Blanc i Brut Rosé.

Helder Moya

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */