.

.

TOTS 21

Imatge de família del component humà del local. Foto: Sal i Pebre

Joaquín Ruiz és l’artífex de que El Galeón hagi complert dos anys de vida al número 8 del carrer de Valls, de Salou. Nascut a Jaén fa 54 anys, el màxim responsable d’aquest establiment trasllada a la seva cuina l’esperit dels àpats familiars que ell, juntament amb els seus sis germans i els seus pares, gaudien a casa de petits. “El meu pare sempre deia que si un li posa passió, i també bon producte, la cuina ha de sortir bé”, comenta Joaquín. El nostre entranyable protagonista recorda amb nostàlgia aquells arrossos amb carxofes i cloïsses cuinat pel seu pare Joaquín, sota l’atenta mirada de Faustina, la seva mare, tots dos propietaris d’un colmado rural en el seu moment, que aplegava per les tardes al veïnat de la zona fent la cerveseta o la copa de vi, amb una clàssica tertúlia.

Joaquín Ruiz: “Treballem amb bon marisc, carn Black Angus i he de reconèixer que els arrossos em perden ja que són molt de casa”. Foto: Sal i Pebre

Els arrossos són una de les joies de la corona a El Galeón. “Treballem amb bon marisc, carn Black Angus i he de reconèixer que els arrossos em perden ja que són molt de casa. M’emociona cuinar l’arròs de la manera que ho feia el meu pare”, assegura. Precisament fins el pròxim 16 de maig Salou aplega les II Jornades Gastronòmiques de l’Arròs i el restaurant El Galeón també n’és partícip: “Disposem d’un menú degustació que finalitza amb un arròs mariner servit en una vieira o també oferim un arròs melós d’ànec, bolets i foie. Per xuclar-se els dits tots dos!” anota Joaquín. Un menú de Jornades ben regat amb un corpinnat Brut Reserva Costa Daurada de Torelló, creat especialment per l’ocasió, i amb una ampolla molt original en el seu grafisme i que de ben segur atraurà l’atenció dels visitants.

Novetats a El Galeón

El Galeón ha reobert amb una renovació del local i de la terrassa exterior. Foto: Sal i Pebre

Després d’un tancament temporal per les conseqüències de l’Covid-19, El Galeón ha reobert amb una renovació del local i de la terrassa exterior, guarnida ara amb una atractiva vegetació i dos tendals elèctrics espectaculars. L’ADN de El Galeón el caracteritzen la seva cuina tradicional, amb tocs d’autor ‘made in Joaquín Ruiz’, els arrossos mencionats anteriorment, el peix, el marisc i unes carns de vedella, de bou i lletons a les que no es pot dir que no.

A més, pròximament la novetat a la carta estarà en plats de perfil més oriental, ampliant així l’oferta gastronòmica amb cuina de fusió. L’establiment d’un ampli assortiment de vins al celler amb unes 50 referències molt interessants pel vostre paladar. Un restaurant que per la seva manera d’entendre la cuina, amb plats deliciosos i un servei exquisit i educat, mereix i molt la pena de ser visitat: “Entenc la cuina amb humilitat i estima, i aquesta és la manera que intento traslladar-ho als comensals que venen a casa”.

La visita a El Galeón és obligada a la vila salouenca, no us en penedireu. Cal fer la reserva trucant al telèfon 877 006 935. Trobareu més informació a la seva pàgina web www.restaurantgaleon.com

Sal i Pebre / Helder Moya