.

L'estand d'Estraperlo, la cervesa artesana de Torredembarra

Torredembarra assaboreix aquest cap de setmana el gust de les diferents varietats de la cervesa artesana. Fins aquest dissabte al vespre la cinquena Fira de la Cervesa Artesana ha pres la plaça del Castell, i aprofitant el bon temps, ha desplegat el seu sabor entre les vuit empreses artesanes catalanes que hi prenen part. L’estrella, no obstant això, és l’empresa local Estraperlo. D’altres vénen de punts tan allunyats com la Val d’Aran.

Aspecte que oferia aquest migdia la plaça del Castell

Coberts amb un barret de festa, nombrosos vilatans han assistit a la inauguració del certamen, que s’ha hagut de fer aquest matí pel mal temps de divendres, que va ajornar l’acte. Núria Gómez, presidenta del Patronat Municipal de Turisme, assenyalava a Tarragona21 que la represa de la fira -l’any passat no es va celebrar- s’ha fet “amb molta embranzida”. En cada estand, el productor ofereix mostres de la seva cervesa per ser degustada. Per primer cop hi ha a la venda un got de cervesa, que l’usuari va omplint en els diferents estands. Entre estand i estand, es poden degustar pinxos i pizzes.

“No és la Festa de la Cervesa, és la Fira de la Cervesa”, puntualitza la regidora, “perquè també celebrem tallers infantils, xerrades, tastos o conferències sobre com es pot fabricar la cervesa a casa”. Una descoberta: no només es feia cervesa a l’època romana, sinó molt abans, al Paleolític.

“Turisme i gastronomia són els eixos d’aquesta celebració i d’altres que organitzem des del Patronat de Turisme. Torredembarra és una marca molt potent i com a presidenta del Patronat intento potenciar-la cada dia i amb ofertes diferents”.

La jornada s’allargarà fins la nit, amb actuacions de jazz (20h., Cabiscol Jazz Quartet, i 22 h., Outsiders, Los Pasantes i Laguer).