.

Alfredo Pérez Rubalcaba, Javi López, Pere Navarro, a l'acte polític de Tarragona. Foto: ACN

Alfredo Pérez Rubalcaba, Javi López, Pere Navarro, a l'acte polític de Tarragona. Foto: ACN

“Nosaltres no som nacionalistes, som socialistes. Les fronteres no ens agraden, les fronteres són de dretes”. Ho ha assegurat el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, al costat de Pere Navarro i de Javi López, en apel·lar als vincles entre classes i en rebutjar “traves, murs i fronteres”. A més, el líder socialista ha replicat al candidat dels populars, Miguel Arias Cañete: “No som iguals perquè ell perquè jo no he cobrat en la vida un sobresou en política. Així, i desmarcant-se de la dreta, Rubalcaba ha dit que “un cop més” el PSOE “necessita” el vot dels socialistes i dels progressistes catalans “per canviar Europa a favor dels nostres valors i a favor de Catalunya i d’Espanya”

“Nosaltres no som nacionalistes, som socialistes; i les fronteres no ens agraden, les fronteres són de dretes”, ha assegurat Rubalcaba. “Ens agrada que la gent es mogui, ni les traves, ni els murs ni les fronteres, que es moguin es persones”, ha seguit en un acte polític a Tarragona. En aquest sentit ha apel·lat a empatia entre classes transnacionals per davant de la relació patronal-treballador d’un mateix estat. “Som més a prop d’un treballador hongarès que no del propietari que utilitza la reforma laboral”, ha conclòs.

López, Rubalcaba i Navarro abans d'intervenir a l'acte polític de Tarragona. Foto: ACN

López, Rubalcaba i Navarro abans d'intervenir a l'acte polític de Tarragona. Foto: ACN

Per això, ha fet una crida als socialistes i als progressistes catalans a votar pel PSOE. “Un cop més els socialistes espanyols us necessitem als socialistes i progressistes catalans per canviar l’Europa que la dreta ha fet l’Europa de les retallades i del sofriment per a res, perquè no han arreglat la crisi, us necessitem per canviar Europa a favor dels nostres valors i a favor de Catalunya i d’Espanya”, ha dit. Rubalcaba ha apel·lat a la història compartida amb origen als governs de Felipe González que els socialistes catalans van confiar en el PSOE i es va aconseguir tirar endavant “un sistema universal, de l’escola, dels drets de les dones i de les pensions”: i “ho vam aconseguir”.

En aquest aspecte, ha assegurat que cal aturar “el rancor” entre europeus per dir “no a l’extremadreta, que ha crescut com a ‘caldo’ de cultiu a les equivocacions de la dreta”. Encara en clau estatal, Rubalcaba ha assegurat que si Rajoy planteja les europees com un plebiscit el PSOE no pot deixar passar l’oportunitat de rebutjar del tot les polítiques que ha tirat endavant. “Necessitem els vots dels ciutadans de Catalunya per dir ‘no’ a la reforma laboral, no a les retallades de drets, de misèria, no volem això senyor Rajoy”, ha sentenciat.

Josep Fèlix Ballesteros, acalde pel PSC de Tarragona. Foto: ACN

Josep Fèlix Ballesteros, acalde pel PSC de Tarragona. Foto: ACN

Cañete i Rubalcaba no són “iguals”

Alfredo Pérez Rubalcaba ha aprofitat l’acte de Tarragona per replicar al candidat dels populars espanyols a les europees, l’exministre Miguel Arias Cañete, en què li va reconèixer al líder socialista que no s’assemblen els seus partits. Amb la mateixa “educació i fermesa”, ha assegurat: “Don Miguel no som iguals, de veritat, jo no he cobrat mai a la vida un sobresou en política”. I ha insistit que “és important” que Rubalcaba no hagi tingut mai una empresa “que fa serveis a l’administració (…) ni mai empreses del joc”. “No som iguals, ni els nostre partits ni les nostres polítiques, però vostè i jo tampoc”.

De fet, en dues ocasions Rubalcaba ha criticat Cañete. Li ha recordat que en un article al Financial Times en què Cañete no figurava entre els 25 polítics europeus a seguir en els properes anys, segons Rubalcaba, en canvi, Elena Valenciano sí. “A la dreta que representa com a moderna però que és rància, els recomano que llegeixin el FT”, ha conclòs.

/* JS para menú plegable móvil Divi */