.

Ibarra ha visitat la fira Camins d’FP, amb centres i alumnes de tot el Camp de Tarragona, en el dia de la seva obertura. Foto: Cedida

La cap de llista del PSC per Tarragona a les eleccions al Parlament, Rosa Maria Ibarra, ha afirmat aquets dijous en la seva visita a la fira Camins d’FP que se celebra a Reus que “la formació professional és una de les assignatures pendents del Govern del senyor Aragonès. Milers d’alumnes no han pogut continuar estudiant per manca de places mentre que hi ha empreses que no troben treballadors qualificats. No hi ha hagut un treball de planificació de l’oferta, ni de les necessitats formatives del nostre territori”.

En aquest sentit, ha assenyalat que una de les propostes del canvi que representa el PSC de Salvador Illa és “augmentar les places públiques per a estudiants de formació professional, garantint la diversificació i l’equilibri territorial de l’oferta, així com ajustar-la amb les professions emergents i les més relacionades amb la transició digital, verda i inclusiva.”

Aquest reforç, a parer de la candidata socialista, s’ha de fer reforçant l’oferta de formació professional, tant en els entorns rurals com en les zones on constatem una baixa densitat demogràfica. “Això ha de suposar ajudes al transport per als estudiants de cicles formatius que estiguin a més de 20 quilometres de distància en relació al centre, quan no hi hagi una oferta més propera. Així mateix, durem a terme un programa específic d’incorporació de dones a la formació professional industrial com a instrument de millora en la qualitat de l’ocupació femenina i instrument que ens permeti reduir la bretxa salarial”, ha explicat.


Altres notícies:


Rosa Maria Ibarra ha fet aquestes declaracions en la visita que ha fet a la fira de formació professional del Camp de Tarragona que ha començat aquest dijous a Reus.

La cap de llista del PSC ha explicat que “el que nosaltres realment volem és resoldre els problemes que s’han creat a Catalunya durant aquests darrers deu anys, com recorda sovint Salvador Illa: dedicar-nos a solucionar les coses del menjar, al dia a dia de la gent”. “Això vol dir obrir un temps nou de progrés per al conjunt de la ciutadania de Catalunya, pels quasi 8 milions de catalans i catalanes. Impulsant, com reivindiquem avui, la formació professional, però també posant-nos a la feina per fer front, per exemple, al problema de la sequera amb inversions que no s’han fet, en matèria d’energies renovables on anem amb molt d’endarreriment o tirant endavant les infraestructures i serveis que necessitem, sempre però amb criteris de sostenibilitat mediambiental. És a dir, recuperar un Govern que governi i que resolgui els problemes reals de les persones”, ha conclòs Rosa Maria Ibarra.