.

.

TOTS 21

Albert Guinovart i el tenor Roger Padullés. Foto: Cedida

El concert serà aquest dissabte a les 20.30 h a l’Església del Sagrat Cor de Vistabella

El tret de sortida de la cinquena Primavera Musical a Vistabella anirà a càrrec del pianista Albert Guinovart i el tenor Roger Padullés. El concert serà un viatge a l’època del romanticisme amb la interpretació del ‘Dichterliebe’ de Schumann i la composició creada pel mateix Guinovart.

El primer concert del cicle musical per excel·lència de la Secuita tindrà lloc aquest dissabte 30 d’abril a les 20.30h. Us convidem a descobrir la cançó del romanticisme alemany. El tenor Roger Padullés i el pianista Albet Guinovart interpretaran el ‘Dichterliebe’ de Shumann. Es tracta d’un conjunt de cançons per a piano i veu, basades en els poemes de Heinrich Heine, un dels poetes més destacats del segle XIX. Així mateix, el concert també estrenarà el ‘Dichterliebe’ compost per Guinovart. Actualment, el pianista se situa com un dels músics més complets i polifacètics del moment, ja que la seva activitat professional es divideix entre la dedicació com a pianista de repertori, compositor i docent.
Un cicle de 5 concerts que s’allargarà fins a l’11 de juny

La segona cita musical anirà a càrrec d’Enneàgon Ensemble, un nonet instrumental. Una formació poc habitual nascuda a la demarcació de Tarragona. El 7 de maig presentaran ‘Música silenciada’, un recull de dues obres que busca fer valdre els seus autors, coartats pel moment històric que vivien i massa desconeguts fins al moment. Es tracta de la francesa Louise Farrenc i el valencià Manuel Oltra i Ferrer.

Per als amants de la música medieval, no us podeu perdre el conjunt ‘Locus Desperatus’, el 21 de maig. Amb el programa ‘Sentì un gran romore’ posaran en escena la música de Niccolò da Perugia, un dels exponents més prolífics, juntament amb Francesco Landini, de la polifonia cultivada a Florència el segle XIV.

En el penúltim concert, el Cor Francesc Valls ens descobrirà la polifonia hispànica del s XVI. Un conjunt dirigit per Pere Lluís Biosca que fa prop de 20 anys que interpreten composicions religioses de tots els temps, així com obres inèdites conservades als arxius capitulars. Un concert que comptarà amb Josep Maria Martí tocant l’arxillaüt, el 28 de maig.

I per tancar la cinquena Primavera Musical a Vistabella, avançarem en el temps per gaudir d’un pop d’autor. La cantautora Magalí Sare presentarà el seu segon disc ‘Esponja’, l’11 de juny. Un treball ple de confessions que s’ha inspirat a partir de les dones de la seva família: la mare, la germana, la neboda i ella mateixa. En clau musical, oferirà una barreja entre el fons clàssic, el jazz i la música tradicional, amb pinzellades de producció moderna.

En aquesta ocasió, l’escenari de l’espectacle serà l’exterior de l’església, com a final de festa.

Els primers quatre concerts es duran a terme a les 20.30 h, mentre que el darrer serà a les 21.30 h. L’alcalde de la Secuita, Eudald Roca, ha destacat la “consolidació del cicle” en arribar al seu cinquè aniversari. Tanmateix, ha subratllat que l’any vinent se celebrarà el centenari de la consagració de l’Església del Sagrat Cor de Vistabella.

Venda d’entrades

Les entrades es podran adquirir només per anticipat i online al web del cicle. El preu és de 15 euros per cada concert. També es podrà adquirir un abonament per als cinc concerts per valor de 60 euros.
www.primaveramusicalvistabella.com