.

Un moment de l’actuació de Judit Nedermann. Foto: Cedida

El cantautor tarragoní Roger Benet ha obert aquest dijous, 16 de juliol, la setena edició de l’Altacútic, l’únic festival que sobreviu al Camp de Tarragona, tot i que en format controlat i menys aforament. L’Altacústic planta cara a la pandèmia, però assegurant-se el control d’aforament i les mesures sanitàries necessàries. Li ha seguit en la sessión inaugural Judit Nedermann.

La doble actuació d’aquest dijous ja ha marcat algunes d’aquestes línies. El públic congregat a l’Escenari Església ha pogut gaudir de l’actuació de Judit Nedermann, en la que serà una de les seves úniques actuacions a les comarques de Tarragona aquest estiu.

El concert de Nedermann ha confirmat que és una de les veus més rellevants de l’escena catalana dels darrers anys, que —amb tres discos publicats en solitari i un disc conjunt amb la seva germana Meritxell Neddermann— amb el pas dels anys evoluciona cap a noves sonoritats que no deixen de sorprendre el seu públic.

D’altra banda, l’encarregat d’obrir l’edició 2020 del festival ha estat el cantautor tarragoní Roger Benet, que ha ofert al públic el seu espectacle ‘A ‘Beneteries’, en el qual, sol a escena, actua, canta, recita, toca diversos instruments, i parla del procés creatiu.

‘Ja tenien ganes de tocar’, deia la regidora de Cultura, Gemma Maymó, en l’arrencada del festival i en referència als compositors i autors que  protagonitzen aquesta edició. Són un total de vuit concerts concentrats en tres dies, del 16 al 19 de juliol, amb doble actuació per jornada musical a la plaça de l’Església. A més de Roger Benet i Judit Neddermann, actuaran Anna Andreu, Mazoni, Ferran Palau, El Petit de Cal Eril, Magalí Sare i Joina.

Maymó subratllava que ‘des del primer moment, ganes de deixar perdre l’Altacústic no en teníem, i hem estat molt reticents a cancel.lar-lo, tant aquest esdeveniment com d’altres. Des de les administracions públiques hem de donar exemple apostant per la cultura’, adaptant-se a un format amb tancament de la plaça i distribució de grups de cadires per grups familiars i limitat a 160 entrades.

L’alcalde, Jordi Molinera, posava l’accent en la necessitat de fer el festival, ‘com a missatge que diu que la cultura no s’atura a Altafulla durant l’estiu, prenent totes les mesures de seguretat i sent el màxim de prudents possibles’. L’Altacústic serà també una prova de foc davant l’arribada del Festival Internacional de Música, propera cita a Altafulla.

Kike Colmenar, per l’organització, subratllava que és dels pocs festivals que podrem veure aquest estiu, amb concerts de petot format, dins l’escena emergent i en un sol espai, a la plaça de l’Església. La marca Altacústic no se n’ha ressentit i en 36 hores es van vendre les 1.200 entrades posades a la venda. ‘Es manté l’esperit de l’Altacústic i el públic s’hi trobarà a gust’, destacava Colmenar.

Redacció