.

El tècnic grana, Rodri. Foto: Nàstic

Tres dies abans del partit que ha d’enfrontar els granes amb el Sevilla Atlético (aquest diumenge a casa a les 18.00 hores), el tècnic grana encara tenia el discurs allotjat a Pamplona. I sense subtileses, Rodri ha entrat a matar. “Parlen de més, no és just allò que diuen”, etzibava Rodri en direcció cap a la llotja de l’Osasuna. “Que preguntin a gent com Emaná, Tete o Muñiz que tenien una bona oportunitat de jugar en un bon camp i van marxar desil·lusionats”, continuava abans d’anar directament al precedent que fa més val al doble llenguatge dels navaressos: “També que pensin una mica quan el Saragossa va voler jugar allà però no va poder per la neu. Aquell dia, Osasuna no va treure la neu ni tenien tantes ganes de jugar”.

El contacte informatiu també ha tingut dos noms propis. El primer, el de Martí Matabosch, nou preparador físic del primer equip del Nàstic en substitució de Jordi Abella, que passarà a coordinar la preparació física del futbol base. “Amb Jordi hem guanyat moltes prestacions -reconeixia Rodri- i l’equip ha vist clarament una millora”. El problema, però, “era de disponibilitat”, perquè tot i “estar contents” amb la seva tasca, “no és tota la que necessitem en un equip professional”.

El segon protagonista era Javi Matilla. El migcampista es troba a prova des d’aquesta setmana. L’entrenador ha demanat prudència. “Donem-li temps”, demanava en referència a una futura incorporació. “És un futbolista contrastat que ha jugat en grans clubs. Té un perfil que agrada al club i la direcció esportiva. Té classe i talent que ajuda molt a l’equip en el treball ofensiu. Prendrem decisions més endavant sense precipitar-nos”.

Pel que fa al futur més immediat, Rodri reconeixia que de cara al pròxim compromís de Lliga “hem de ser un equip molt fort mentalment i veure que tenim el suport de l’afició des del primer minut. A partir de llavors hem de lluitar” i “aprendre errors anteriors”. El rival és, a priori, un equip assequible. “És un filial amb una bona velocitat d’execució, amb jugadors tècnicament ben dotats i amb el mateix estil de joc fora i a casa. Un rival complex en aquest sentit”, explicava abans d’obrir la porta a la recuperació física de Barreiro contra el Sevilla Atlético.