.

Ajuntament de Roda de Berà. Foto: Cedida

Ajuntament de Roda de Berà. Foto: Cedida

Fa deu anys que l’Ajuntament de Roda de Berà va esdevenir una administració local pionera en posar en marxa una subvenció per a les empreses que contractessin rodenques i rodencs en situació d’atur i per a aquelles persones emprenedores que posessin en marxa un nou negoci. Els objectius eren -i continuen sent- assolir la dinamització del mercat de treball donant suport a les petites i mitjanes empreses; incentivar la contractació de persones empadronades a Roda de Berà desocupades en situació d’atur per part d’empreses, no només de Roda de Berà, sinó de tot el Tarragonès i de les comarques properes, i impulsar la creació de noves iniciatives empresarials que generin autoocupació, ajudant els emprenedors.

Una dècada després, l’equip de Govern continua fomentant l’ocupació, l’autoocupació i l’emprenedoria amb aquesta ajuda anual. A partir de dijous, i fins al 19 d’octubre, empresaris i autònoms podran presentar les seves sol·licituds. Es podran acollir tots aquells contractes o activitats iniciats des del 16 de novembre de 2022 i fins que finalitzi l’actual convocatòria, sempre i quan el contracte fos d’un mínim de tres mesos, tot i que ja hagi finalitzat.

La partida destinada és de 30.000 euros, distribuïda en dues línies diferents. La primera, adreçada a les empreses per a la contractació de persones desocupades en situació d’atur empadronades a Roda de Berà, amb el 70% del total, 21.000 euros. La persona contractada ha d’estar inscrita al SOC com a demandant d’ocupació almenys una setmana abans de la data d’inici del contracte.

En aquest cas, l’Ajuntament subvencionarà fins al 50% del cost total del contracte, amb un màxim de 950 euros mensuals de salari brut i amb un mínim del 50% de la jornada.

Pel que fa a la segona línia, fa referència a l’autoocupació per a la creació d’una activitat empresarial individual, com a autònom o col·lectiva, i es destina el 30% del total de la partida pressupostària. Se subvencionarà fins al 50% de les despeses de l’activitat detallades a les bases, amb un màxim de 3.000 euros.

V.Tapias

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */