.

.

TOTS 21


Tres moments de la processó marinera de Roda de Berà

El passat dissabte, 13 de juliol, l’Associació d’Amarradors del Port Berà va celebrar la Diada Marinera de la Verge del Carme, patrona de la mar i els pescadors.

Per quart any consecutiu, els socis del Port Berà van engalanar les seves embarcacions en honor a la Verge del Carme, i a les 7 de la tarda ja lluïen ben guarnides per tal de celebrar la tradicional festa marinera.

Tres coets van donar inici a la celebració, que va començar al Port Esportiu amb la benedicció de les embarcacions a càrrec de Mossèn Jaume Roig. Un cop beneïdes, el Ball de Bastons de Llorenç del Penedès va fer un parell de balls.

Tot seguit, els mariners van aixecar les àncores i es va donar inici a la processó, encapçalada per l’embarcació que portava la imatge de la Verge del Carme, que va ser seguida per nombroses embarcacions de tot tipus. Van navegar fins a l’alçada de l’Ermita de Berà, i allà van fer l’ofrena floral a la Verge.

En tornar al Port, el Ball de Bastons va continuar la seva actuació i, per finalitzar la jornada, els socis van gaudir d’un sopar de germanor al Port Esportiu.

La celebració va comptar amb la participació de l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, de les regidores Teresa Ferré i Rosana Dorantes, dels regidors Frederic Royuela i Toni Bernal, del periodista Luis del Olmo i del director de l Museu de la Ràdio, Pere Virgili.