.

Fa 15 anys que es va tancar el consultori. Foto: Cedida

Han passat quinze anys des del tancament del centre d’atenció primària de la zona costanera de Roda de Berà, el qual estava ubicat al carrer Sínia i donava servei i atenció als veïns i veïnes d’aquella zona, així com als visitants.

Des de llavors, l’Ajuntament no ha deixat de demanar a la Generalitat de Catalunya que reobri aquest centre ateses les necessitats de la població rodenca i també hi ha hagut diferents iniciatives al Parlament de Catalunya, presentades per diversos grups polítics amb representació al consistori, la darrera d’elles portada a la comissió de Salut del Parlament el passat 2 de novembre per En Comú Podem.

La moció conjunta aprovada ahir al vespre pel Ple municipal amb el suport de tots els grups municipals de la corporació és la cinquena que s’aprova amb el mateix objectiu des de 2017, per donar resposta als dèficits que pateix l’atenció primària actualment al municipi. Des de la regidoria de Salut, encapçalada per Rosana Dorantes durant la legislatura passada, i actualment per Remei Gavaldà, també s’ha mantingut diferents reunions amb la Xarxa Santa Tecla.

La necessitat és real. Només en els barris de Costa Daurada, Berà, Marisol, Francaset, Mas Roig i el Roc de Sant Gaietà hi ha actualment 1.193 habitatges amb persones empadronades i una població flotant, durant els mesos d’estiu, d’unes 9.000 persones, les qui serien usuàries d’aquest CAP. A més a més, durant els darrers quatre anys, l’increment del padró municipal ha estat molt important a tot el municipi, però cal destacar l’increment poblacional del 40% en els barris abans esmentats, propers a aquest consultori mèdic i que es beneficiarien de la reobertura.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */