.

Imatge d'arxiu de la festa major de Roda

Imatge d'arxiu de la festa major de Roda

Del 22 al 26 d’agost, Roda de Berà sortirà al carrer per celebrar la Festa Major de Sant Bertomeu. Els actes començaran uns dies abans, el mateix dia 15, amb el mercat medieval que acollirà la vila, a la plaça de la Saradana i la plaça dels Pins, durant el cap de setmana. El dissabte 16 es farà la Nit de la Remullada, que garantirà molta festa, molta aigua i molta música, al llarg de la nit. El cap de setmana el completaran activitats diverses, com el campionat intercomarcal de butifarra o el cinema a la fresa.

Els actes es reprendran, amb força, el dijous 21 d’agost, amb el circuit de quads infantil, i l’obertura dels bars de festa, ja a la nit. El dia 22 es viurà un dels actes especials de la festa major, amb la inauguració del projecte de condicionament de la Pedrera de l’Elies, on se’n farà un primer itinerari. La jornada acabarà amb música revival al camp de futbol.

Dissabte 23, en la vigília de Sant Bertomeu, tindrà lloc un dels actes més esperats: el pregó. Enguany, el discurs anirà a càrrec del polifacètic Fermí Fernández i tindrà lloc a l’Ajuntament de la vila. A les 9 de la nit hi haurà la tradicional tronada, que donarà per ianugurada la festa major, seguit del correfoc. Activitats a l’aire lliure, tallers i exposicions, completen la programació de la festa major de Roda.