.

Activitats per La Marató de l’any passat. Foto: Cedida

Roda de Berà se suma un any més a La Marató i ha organitzat un ampli programa d’activitats per tal de recaptar fons per a destinar-los, en aquesta ocasió, a la recerca en l’àmbit de la salut sexual i reproductiva.

És la primera vegada que La Marató es dedica a aquesta temàtica, la qual engloba un conjunt de patologies que afecten la població en tots els aspectes de la vida i al llarg de tota la vida. Són malalties poc conegudes, especialment entre el jovent, que tenen una prevalença de 3 milions de persones a Catalunya i una incidència de més de 200.000 nous casos cada any. Algunes de les relacionades són l’endometriosi, les infeccions de transmissió sexual, el dolor pelvià, el vaginisme, els problemes associats a la menstruació o a l’etapa de la menopausa, les disfuncions sexuals, l’esterilitat, la infertilitat o els càncers de mama, de coll d’úter o de pròstata, entre moltes altres.

El programa

Dissabte, a partir de les 9 del matí, la plaça de la Sardana i dels Pins acolliran diverses activitats amb la implicació d’associacions i entitats locals. L’associació Marxa Aquàtica Baix Gaià ha organitzat una caminada solidària que sortirà des de la plaça dels Pins a les 9 del matí. A partir de les 10 s’iniciarà, a càrrec de l’associació juvenil Roda Jove, un campionat de bitlles; una activitat de mini tennis, amb el Club Tennis Barà; manualitats infantils per fer un fanalet de Nadal, amb l’AFA de l’escola El Cucurull; i venda solidària de llibres a càrrec de la biblioteca municipal Joan Martorell Coca.

A partir de les 11 s’iniciarà una masterclass organitzada per la regidoria d’Esports, i a les 12, un flashmob, a càrrec d’Aulatres.

El Club Tennis Barà també ha organitzat a les instal·lacions del club un torneig de pàdel i pickleball per a recaptar fons. Serà el mateix dissabte, de 16 a 19 hores, i hi haurà xocolatada en finalitzar. El preu d’inscripció és de 10 euros.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */