.

Roda de Berà va organitzar diverses activitats per recaptar fons. Foto: Cedida

La 32a edició de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio es va celebrar ahir durant tota la jornada i fins a la finalització de la transmissió, de matinada, va assolir una recaptació de 5.705.395 euros. Molts municipis de tot Catalunya s’hi van adherir organitzant diferents esdeveniments per a recaptar fons, per a destinar-los en aquesta edició, i per primer cop a la història de La Marató, a la recerca i la investigació sobre les malalties relacionades amb la salut sexual i reproductiva.

Roda de Berà, vila solidària, s’hi va voler sumar un any més i, gràcies a la col·laboració de moltes entitats i associacions locals, es va organitzar un ampli programa d’esdeveniments. En total es van recaptar 3.143,56 euros, 806 euros més que a la passada edició, i encara caldrà sumar-hi el que va aconseguir reunir Auca Teatre durant les dues sessions de la seva obra de teatre “Scrooge: El conte de Nadal”; i el que recapti el Festival de Nadal del Club Patí Roda de Berà, el proper 22 de desembre.

També es va fer una classe de zumba. Foto: Cedida

Dissabte, la venda solidària de llibres organitzada per la biblioteca municipal Joan Martorell Coca va assolir una recaptació de 730 euros; i l’associació juvenil Roda Jove, amb el campionat de bitlles, 100 euros. A les diferents guardioles que hi havia a la plaça es van reunir 330,57 euros, a través de les diverses activitats que van dur a terme l’AFA de l’escola El Cucurull, amb un taller per elaborar un fanalet de Nadal; una caminada solidària de l’associació Marxa Aquàtica Baix Gaià; l’activitat de mini tennis amb el Club de Tennis Barà; una masterclass d’aeròbic organitzada per la regidoria d’Esports; i un flashmob a càrrec de l’alumnat d’Aulatres Estudi de Roda de Berà i del Vendrell, que va aplegar moltes desenes de famílies.

Ahir diumenge es va concentrar el gruix d’activitats amb una fira d’entitats a la plaça de la Sardana. L’associació Toxophílica va reunir 32,85 euros amb un taller de tir amb arc; la venda de postals elaborades per l’alumnat de les escoles Salvador Espriu i El Cucurull, i de l’institut Roda de Berà, va sumar 112,14 euros; i la paradeta de venda de centres de nadal elaborats per les membres de l’associació de Dones Kom-Tú, 71 euros. L’AFA de l’escola Salvador Espriu va muntar una paradeta de venda de roba de segona mà, amb la qual va reunir 82,80 euros. Amb les guardioles del Pare Noel i de l’associació de voluntaris de Protecció Civil, es van recaptar 89,29 euros; l’associació Luz de Luna, amb la venda de tiquets per al sorteig d’una panera i l’exhibició de balls, va reunir 171 euros; l’associació de veïns del Francaset-Mas Roig, va recaptar 175 euros, amb la venda de participacions per al sorteig d’una ampolla de vi de les vinyes de Roda de Berà; i l’associació d’Amarradors del Port Berà va organitzar un vermut solidari, amb el qual van reunir 112,65 euros.

En total es van recaptar més de 3.000 euros. Foto: Cedida

A banda de les diferents activitats organitzades, altres entitats hi ha volgut col·laborar amb les seves aportacions. L’escola Salvador Espriu, a través de la cantada de nadales que van celebrar durant tota la setmana passada en diferents punts del municipi, va reunir un total de 145,15 euros; el Club Atlètic Roda de Barà ha fet una donació de 300 euros; el Grup Sardanista de 250 euros; l’associació Al-Anon, de 100,09 euros; l’associació de veïns de La Barquera, amb la celebració de la caseta del Pare Noel, el passat 8 de desembre, va reunir 141,02 euros, que han donat per a La Marató; i Les Monges Associació Cultural han fet una aportació de 200 euros.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */