.

.

TOTS 21

L'Ajuntament vol fomentar l'activitat física entre la gent gran. Foto: Cedida

L’Ajuntament vol fomentar l’activitat física entre la gent gran. Foto: Cedida

Els beneficis de la pràctica esportiva a totes les edats estan demostrats i és per això que l’Ajuntament vol fomentar l’activitat física com a eina per millorar la qualitat de vida i la salut de la gent gran del municipi. D’aquesta manera, a partir de demà s’obre la convocatòria d’ajuts individuals per al foment de la salut de la gent gran mitjançant la pràctica esportiva.

L’esport els ajuda a afavorir el descans, a mantenir un pes saludable, beneficia la seva salut, afavoreix les relacions socials i fomenta valors positius, millora la gestió de l’estrès, i, en general, la qualitat de vida de les persones.

Així, l’equip de Govern va portar al Ple de desembre l’aprovació de les bases de la convocatòria i fins al 16 de maig totes les persones empadronades al municipi que compleixin els requisits podran presentar les seves sol·licituds a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament. Es poden acollir les persones majors de 65 anys, o els menors d’aquesta edat que acreditin algun tipus de discapacitat física, psíquica o sensorial que requereixin la realització d’activitats esportives amb finalitats terapèutiques.

Serà subvencionable el 100% de la despesa originada per les activitats físiques realitzades entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2022 a la zona esportiva municipal, en altres equipaments i instal·lacions del municipi, fins a 200 euros per persona i convocatòria. Les persones que realitzin fora del municipi alguna pràctica esportiva també podran demanar l’ajuda, fins al 50% de la despesa, sempre i quan l’activitat esportiva no s’ofereixi a Roda de Berà.

Les despeses són les originades per matrícules d’inscripció, derivades del pagament de les quotes mensuals o d’aquelles activitats esportives que es realitzin de forma puntual.