.

.

TOTS 21


Imatge dels premiats de la passada edició. Foto: Cedida

Imatge dels premiats de la passada edició. Foto: Cedida


La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Roda de Berà, amb la Biblioteca Municipal, els centres educatius i la Xarxa de Biblioteques del Baix Gaià, van tornar a posar en marxa a mitjans del mes de febrer el Concurs Literari “Roca Plana” Baix Gaià en la seva quarta edició.

El recinte teatral del Casino Municipal acollirà dissabte, a partir de les set de la tarda, una gala durant la qual es lliuraran els premis als guanyadors de les diferents categories, infantil, fins els 12 anys; juvenil, per a nois i noies de 13 fins els 17; i adults, per als majors de 18 anys. Serà un acte presentat per la periodista Sònia Camí i el televisiu clown Ferran Aixalà, qui serà l’encarregat de donar-li el to humorístic a la cita literària. Es comptarà un any més amb la participació de ‘Músics-Escola de Música de Roda de Berà’, amb un concert a càrrec dels alumnes del centre. Seguidament es projectarà el curtmetratge “La caixa màgica”, seleccionat a la tercera edició del FIC-CAT, és una cinta que endinsa l’espectador al món dels infants a través de la lectura i dels llibres.

L’organització ha rebut un total de 110 obres presentades a concurs, de les categories infantil, juvenil i adults.
Pel que fa a les dues primeres, el tema era de lliure elecció tot i que l’obra presentada havia de contenir, com a requisit indispensable, les paraules ‘lectura’, ‘torre’, ‘escala’ i ‘Baix Gaià’. Quan a la categoria d’adults el tema escollit va ser ‘Cultura i migració, un món sense fronteres’.

El Jurat, format per Teresa Ferré, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Roda de Berà, actuant com a presidenta; i Cristina Serrano, tècnica de la Biblioteca Municipal rodenca; Isabel Llavoré, tècnica de la Biblioteca Municipal del Catllar; Maribel Pérez, responsable de la Biblioteca Municipal de Creixell; i la docent Pilar Franquet, com a vocals, es va reunir a Roda de Berà el passat 4 de maig per tal de decidir les obres premiades.

Per a cadascuna de les tres categories s’ha acordat un primer, un segon i un tercer premi i dos accèssits. El primer premi consta d’una tauleta, el segon premi és un e-book, i el tercer un mp3. Els accèssits consisteixen en un lot de productes culturals cedits pels vuit municipis que pertanyen a la Xarxa de Biblioteques del Baix Gaià. Així mateix, tots els participants seran obsequiats amb un diploma en format electrònic acreditatiu de la seva participació al certamen.