.

Foto de família dels guardonats

 

L’Ajuntament de Roda de Berà va lliurar el proppassat dissabte a la tarda, a partir de les sis, els premis del cinquè Concurs Literari “Roca Plana”, amb la celebració d’una gala al recinte teatral del Casino Municipal.

La cita cultural va estar presentada, per segon any consecutiu, per la periodista Sònia Camí i pel conegut clown i actor de televisió Ferran Aixalà, qui de nou va aconseguir arrencar riallades a l’auditori.

L’acte es va iniciar amb la projecció del documental “Big Men” de Jordi Canyigueral, presentat per Antonio Barrero, director del Festival Internacional de Cinema en Català. La cinta, busca la connexio entre els germans Iker i Eneko Pou, dos dels millors escaladors del món, l’escultor Xicu Cabanyes, i el mestre d’aixa Sebastià Vidal, tot plegat unint esport, art i, sobretot, natura.

Seguidament es van desvetllar els tres guanyadors de cadascuna de les quatre categories contemplades enguany al certamen. En total, fins el 10 de novembre, es van rebre trenta-tres obres literàries sobre la temàtica “La mare terra”, de les quals set corresponien a la categoria infantil A, de 9 a 11 anys; tretze a la categoria infantil B, de 12 a 14 anys; sis a la categoria juvenil, de 15 a 17 anys; i set a la categoria d’adults, per a majors de 18 anys. Quant a la seva procedència vint-i-sis autors eren de Roda de Berà, tres d’Altafulla, dos de Bonastre, un de Torredembarra i un més de la Pobla de Montornés.

El Jurat va estar format per la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Roda de Berà, Teresa Ferré; per Cristina Serrano, tècnica de la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca; per Helena Cobos, tècnica de la Biblioteca d’Altafulla; per Montse Creus, tècnica de la Biblioteca Punttic de La Nou de Gaià; per la docent Pilar Franquet; per Josep Maria Fortuny, coordinador pedagògic de l’Institut Roda de Berà, tots ells com a vocals; i per Ricard Benimeli, arxiver municipal, com a secretari.

Per a cadascuna de les quatre categories es va acordar un primer, un segon i un tercer premi, els quals van ser obsequiats amb un llibre digital; una tauleta i un lot de llibres, respectivament.

Finalment, l’alcalde Pere Virgili va sortir a l’escenari per lliurar el primer premi de la categoria d’adults a Salvador Cardona, qui no va poder assistir, i va dedicar unes paraules a tots els assistents, felicitant als guanyadors i guanyadores i encoratjant-los a no deixar mai d’escriure.

Premiats

Categoria infantil A

1r premi: “Carta a la mare terra”, de Júlia Salvador. La regidora Teresa Ferré va lliurar aquest premi.

2n premi: “La Mare Terra”, de Kenú Bueno. Helena Cobo, de la Biblioteca d’Altafulla va fer entrega del premi.

3r premi: “Avui he somiat”, d’Àlex Simón. El director del FIC-CAT, Antonio Barrero, va lliurar aquest premi.

Categoria Infantil B

1r premi: “Ho sabíeu”, d’Arnau Virgili. L’alcalde de la Nou de Gaià, Abel Martí, va lliurar el premi.

2n premi: “Agraïment a la Mare Terra”, de Carla Camps. No va recollir el seu premi.

3r premi: “Un amic inoblidable”, de Carla Amills. La regidora de Cultura de la Nou de Gaià, Laura Balaguer, va ser l’encarregada de lliurar aquest premi.

Categoria Juvenil

1r premi: “Mare Terra”, Paula Sánchez. Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra, va lliurar el premi.

2n premi: “La Mare Terra”, Joana Fernández. Josep M. Fortuny, coordinador de l’Institut Roda de Berà es va encarregar de lliurar el premi.

3r premi: “L’extinció de la Mare Terra”, de Mariona Fernández. Pilar Franquet, com a membre del jurat, va ser l’encarregada de lliurar aquest premi.

Categoria d’Adults

1r premi: “La mare és la terra, però… I el pare? Qui és el pare?”, de Salvador Cardona. L’alcalde Pere Virgili va desvetllar el nom del guanyador, qui no va assistir a l’acte.

2n premi: “El túnel se’n va”, d’Anna Maria Muntaner. Teresa Duch, autora de capçalera de la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca, va lliurar aquest premi.

3r premi: “Pachamama”, d’Eva Maria Giménez. La responsable de la Biblioteca Municipal rodenca, Cristina Serrano, va ser l’encarregada de lliurar aquest premi.