.

.

TOTS 21

Ple de Roda de Berà celebrat dijous dia 20 d'agost. Foto: Tarragona21

Ple de Roda de Berà celebrat dijous dia 20 d’agost. Foto: Tarragona21

L’ajuntament de Roda de Berà ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel PP per donar recolzament a les empreses concessionàries que volen invertir en un port al municipi. El consistori ha donat aprovat la iniciativa malgrat que es tracta d’una gestió de caràcter iniciativa privat i tenint en compte que Roda ja disposa de dos clubs nàutics.

D’altra banda, el consistori ha aprovat per majoria la desafecció d’una parcel·la al carrer Hispani Suïssa del Municipi, així com els comptes del 2014. Tot i que aquesta ha estat més debatuda, ja que ICV sha abstingut i el PP ha criticat la documentació dels comptes a l’inventari. Ciutadans i CiU, en canvi, han votat a favor.

Pel que fa a la fixació de les festes locals s’han determinat dos dies pel 2016. El 24 d’agost i el 7 de setembre.

També s’ha presentat la moció per part d’ICV on es demana la derogació de la “llei mordassa” i la dimissió del ministre d’interior. La moció ha generat tensió entre la representant d’ICV, Encarna Ramírez, i el representant del PP, Rafa Luna, que ha criticat la proposta dient que el ple de Rodà “no es el congrés dels diputats”. Amb aquesta afirmació, Luna ha donat a entendre que aquell no era el lloc per debatre qüestions “com aquesta” i ha dit que l’objectiu del consistori és solucionar problemes municipals tot i que ha aprofitat per defensar la polèmica llei.

Per últim, cal destacar que les mocions presentades pel PP per a la creació d’un viver d’empreses i l’aprovació d’una plaça de locutor per la radio del municipi no han tirat endavant.

Brigitte Urzaiz