.

Foto d'arxiu de deixalleries a Roda de Berà

Foto d’arxiu de deixalleries a Roda de Berà

L’Ajuntament de Roda de Berà impulsa una nova campanya de conscienciació cívica. Sota el lema ‘Zero andròmines al carrer’, es pretén acabar amb l’acumulació de residus a la via pública, ja que els últims tempss’ha detectat un notable augment dels anomenats voluminosos –mobles, estris vells, matalassos, somiers…Aquests residus, per la seva tipologia, s’han de portar a la Deixalleria. Però a causa de les seves dimensions, fa que moltes vegades els ciutadans no disposin de mitjans per poder-los transportar, i acaben a la vida pública. Aquest fet provoca dificultats en la circulació, perjudica la imatge del municipi i, fins i tot, fa aflorar abocadors incontrolats en diferents punts del terme municipal.

Amb l’objectiu d’evitar aquests fets i aconseguir un poble més net i sostenible, l’Ajuntament posarà en marxa una prova pilot de recollida d’andròmines a domicili. El nou servei es posaràen marxa el proper 20 de maig al barri de l’Eixample, concretament als carrers Narcís Monturiol, Beethoven, Àngel Guimerà, Ignasi Iglesias, Doctor Castro, Mercadé, Joan Maragall, Pau Casals, Antoni Gaudí, Pedrera, Goya, Sant Miquel, J.S. Bach, Meritxell, Dr. Fleming, Pompeu Fabra, Mirador de Berà, a les places Estel i Olímpics, a av. de l’Avenc i al passatge Expo.

Per sol·licitar la recollida d’andròmines caldrà trucar al 977 348 715 (de dilluns a divendres de 9 a 14 hores). Les andròmines s’hauran de deixar al carrer el diumenge a partir de les 8 del vespre i dilluns, de 7 a 14 hores, seran recollidesper part de la Brigada Municipal. S’hi podran deixar mobles i grans electrodomèstics, en cap cas productes tòxics ni inflamables. En funció dels resultats de la prova pilot s’estudiarà ampliar la zona de recollida d’andròmines aaltres barris del municipi.