.

Díptic de la primera ruta de tapes de Roda.

Díptic de la primera ruta de tapes de Roda.

Setze tapes per descobrir, degustar i puntuar, dissenyades i preparades de forma original i en exclusiva per participar en la primera ruta de tapes de Roda de Berà. Després de mesos de treball l’Associació de Comerciants i Restauradors, amb la col·laboració de l’Ajuntament, donarà el proper dilluns, 5 de maig, el tret de sortida a “roda per Roda”, que s’allargarà fins l’1 de juny. En aquesta ocasió prendran part un total de setze establiments, dotze ubicats al nucli urbà, i quatre a la zona costanera. El preu fixat, que inclou quinto més tapa, és de 2,50 euros.

Entre les propostes trobem tapes tan elaborades i creatives com la fideuà de calçots amb ibèric i allioli de mel, proposada per L’Oficina; el salmó en escabetx de soja, de la Cafeteria Mozart; el pa de xapata, carbassó, botifarra, ceba caramel·litzada, formatge brie i salsa de pebrots del piquillo, del Forn Queralt; o el tàrtar de salmó amb alvocat i salsa de iogurt, del Bar Trenta-Vuit. Totes les tapes estaran acompanyades per un quinto de Cruzcampo o Amstel, patrocinadors oficials de la ruta. Tanmateix aquell que ho desitgi també podrà acompanyar la tapa amb una altra beguda.

Aquest esdeveniment gastronòmic persegueix l’objectiu, segons assegura Fran Gallardo, vicepresident de l’Associació de Comerciants i Restauradors de Roda de Berà, de donar a conèixer i promocionar l’oferta de restauració disponible al municipi, oferir una activitat diferent que uneixi establiments del nucli urbà i de la zona de platja en una mateixa iniciativa, alhora que l’entitat intenta aconsegueix incrementar el seu número de socis del segment restauració.

El mètode de participació serà mitjançant una cartilla en la qual apareixen totes les tapes dels setze establiments participants. Cada una d’elles haurà de ser segellada en el moment de ser degustada. Un cop finalitzada la ruta, en l’últim establiment que es visiti, s’haurà de lliurar la cartilla la qual serà bescanviada per un premi directe, una samarreta commemorativa de l’esdeveniment. Entre totes les persones que completin la ruta es sortejaran tres premis.

El primer d’ells és un cap de setmana per a dues persones a Sant Sebastià, que inclou el viatge en tren i l’hotel de quatre estrelles. El segon premi són dos rellotges, per a home i dona, cortesia de Miralles Joiers, patrocinador de l’esdeveniment. Per últim se sortejarà un taló de xecs de compra, valorats en 50 euros, per bescanviar als comerços de l’Associació de Comerciants i Restauradors de Roda de Berà.

Amb la cartilla de participació, a més, es lliurarà un qüestionari a través del qual es podrà puntuar cada una de les tapes i valorar el servei rebut en cadascun dels establiments participants. Les tres tapes millors valorades pels clients rebran un diploma a la “tapa d’or”, la “tapa de plata” i la “tapa de bronze”, respectivament.

Si s’aconsegueixen els resultats que l’entitat espera, ja es plantegen poder organitzar una segona edició durant el proper estiu, amb una previsió que doblaria el número d’establiments participants fins arribar als trenta.