.

Imatge del moment de la inauguració Foto:Aj.Roda de Berà

Cinc representacions d’elements patrimonials de Roda de Berà com són l’Arc de Berà, la torre del Cucurull, l’església de Sant Bartomeu, l’ermita de la Mare de Déu de Berà i el castell de la residència del Banc d’Espanya obra d’alumnes de l’artista local, Baltasar Virgili ja es poden veure a la Plaça de l’Ajuntament.

Els murals han estat elaborats per onze alumnes als quals Virgili va voler agrair el seu esforç; Josep M. Castellví, Rafael Flores, Isidora García, Benjamín Gascón, Fabio Guzmán, Juana Molino, Nicolás Muga, Rafael Ramos, Germán Roas, Pili Silvosa i Enrique Vázquez els qui seguint les indicacions del seu professor han aprés a utilitzar aquesta tècnica del modernisme català.

Baltasar Virgili és autor de prop més de 300 peces en trencadís de les quals l’Arc de Berà és l’estrella esdevenint protagonista de més de 80 obres diferents. Virgili explica com en la seva joventut “vaig tenir la gran sort d’aprendre d’un dels millors, de l’artista Josep M. Jvjol, quan vaig treballar al seu costat a la Capella de Mas Carreras”.

Aquestes cinc peces es poden contemplar a la façana esquerra de la plaça de l’Ajuntament i s’uneixen al mural, també en trencadís, inaugurat el mes de maig del passat any en homenatge als donants de sang de Catalunya.