.

.

TOTS 21


Un moment de la passejada dels carruatges rodencs

Un dia solejat i calorós va acompanyar ahir al matí als participants de la quinzena edició dels Tres Tombs de Roda de Berà. Van ser moltes les famílies que, després de celebrar el diumenge de Rams, es van reunir per tal de veure desfilar genets, cavalls i carros de tot tipus.

La cita es va iniciar a les 9 del matí amb un esmorzar típic de la pagesia catalana, del qual es van servir prop de dos-cents, a la pista esportiva Nou Roda. Com és tradició va constar de botifarra, cansalada, arengades, carn, fruits secs, pa, aigua, vi i molt bona companyia.

Un dels exempalrs que van desfilar per Roda de Berà

A tres quarts de dotze del migdia tots els participants es van anar preparant a l’avinguda Fèlix Martorell per començar la cercavila. Obrint camí van desfilar les majorets i els músics de l’Agrupació Musical i Majorets Santa Anna, del Vendrell. Els seguia de ben a prop la imatge de Sant Antoni, engalanada amb rams d’olivera, muntat sobre l’antic trill de cilindres d’en Jesús Martínez, el qual tots els que el veuen coincideixen en afalagar; i els portadors del pendó amb la bandera dels Tres Tombs de Roda de Berà, membres de la hípica del municipi. A continuació van desfilar, tots en ordre i amb bon ritme, pels principals carrers del nucli urbà, una trentena de carros de diferents mesures i característiques, de pagès, carruatges de passeig o carros d’arriers, i una trentena de cavalls amb els seus genets, vinguts de diferents punts del territori, d’Alcover, de Reus, Tarragona, Vilanova i la Geltrú, Bonastre, Santa Oliva, Llorenç del Penedès, l’Arboç, Mont-roig del Camp, Torredembarra o Sant Cugat del Vallès, acompanyant als de Roda de Berà.

El recorregut va finalitzar a la plaça de l’Ajuntament, on l’alcalde, Pere Virgili, acompanyat per la regidora de Cultura, Teresa Ferré, i pel regidor José Ibort, van repartir una ampolla de vi commemorativa d’aquesta edició i un clauer, obsequi de l’Obra Social “La Caixa”.