.

La festa s'allargarà fins el 26 d'agost

La festa s'allargarà fins el 26 d'agost

Roda de Berà té ganes de festa i així ho van demostrar rodencs i visitants participant en tots els actes que es van celebrar el passat cap de setmana al municipi, en el marc del programa previ de la Festa Major de Sant Bartomeu, que tindrà lloc entre els dies 22 i 26 d’agost. Un dels actes més massius va ser el Mercat Medieval pel qual, entre divendres i diumenge entre les sis de la tarda i dos quarts de dotze de la nit, van passar més de deu mil persones. El nucli antic de la localitat va realitzar un viatge al passat i els carrers Joan Carles I, Sant Isidre, Miramar, la plaça de la Sardana i la plaça dels Pins van acollir més d’una quarantena de paradetes abillades amb elements decoratius de l’època medieval.

Artesania, gastronomia, joguines, jocs medievals, mostres d’oficis, tir amb arc, bijuteria, cercaviles, animacions, actuacions, malabarismes amb foc, passejos amb poni o gegants i capgrossos, van ser alguns dels elements que es van conjugar per assegurar l’èxit de la fira, organitzada per l’Associació Medieval de les Comarques de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roda de Berà.

La inauguració oficial va tenir lloc divendres a les set de la tarda amb la participació del zanquer i la presència de l’alcalde de Roda de Berà, Pere Compte; de la regidora de Festes, Cèlia Treserres; del regidor de Cultura,Llorenç Miró; i de les organitzadores de la fira, Irene Pérez i la seva filla Vanessa.

Les activitats per a nens, entre les més reeixides.

Les activitats per a nens, entre les més reeixides.

Una de les novetats d’aquesta edició va ser la granja infantil, que a més va ser una de les activitats més reeixides, juntament amb els jocs medievals per als infants, l’atracció infantil del vaixell, els inflables i l’espectacle de titelles amb la companyia ‘L’invisible titelles’, que va fer omplir la plaça de la Sardana.

En quan a les paradetes presents, les que més èxit van tenir van ser les que venien algun article d’alimentació. Aquest va ser el cas del forn de pa artesà que en algunes ocasions no va donar a l’abast atès el volum de persones que esperaven el seu torn per tastar un dels seus famosos “xoripans”, una de les seves coques de recapte o algun dels pans de sabors variats amb nous, olives o ceba, entre d’altres.

Un any més l’associació Toxophílica de Catalunya no hi va voler faltar a la cita i va participar amb l’organització d’una activitat, durant els tres dies de mercat, de tir amb arc que també va aplegar multitud d’infants que volien aprendre a tirar fletxes o bé millorar la seva tècnica.

Altre de les entitats que es va implicar va ser Geganters i Capgrossos de Creixell. Així els seus gegants Gilmundo i Minerva van ser-hi presents, exposats a la plaça de la Sardana durant els dies de fira per tal que tothom que s’apropés els pogués admirar amb detall, i ahir diumenge van realitzar una petita cercavila pels carrers del nucli antic.

Nit Cultural

Divendres a la nit, l’Ajuntament de Roda de Berà, mitjançant la regidoria de Cultura i Patrimoni, va organitzat una nit cultural.

La vetllada, que va reunir a l’incomparable marc de la Pedrera de l’Elies, desenes de persones es va iniciar amb la projecció del documental “Expo-Cançó, el somni d’una nit d’estiu“, de Ricard Benimeli. Llorenç Miró, regidor de Cultura, juntament amb l’autor de la cinta, van ser els encarregats de presentar-la davant el públic assistent.

Música a la Pedrera de l'Elies

Música a la Pedrera de l'Elies

En finalitzar la projecció, la qual va ser molt aplaudida, va tenir lloc una audició musical a càrrec de l’Escola de Música “Músics” Roda de Berà. Els tres músics participants són alumnes del Vendrell, Sergio García, al violí, Gemma Rafecas, a la flauta travessera i veu, i Àngel Chacón, al piano, tots tres dirigits per Albert Recasens.

Entre el repertori presentat van interpretar temes d’autors com Schubert, Pachelbel, passant per S. Joplin, A. Menrev, fins a Freddy Mercuri, amb ‘We are the champions’, o el tema ‘Thriller’ de Michael Jackson, compost per R. Temperton.

Aquest acte es va celebrar una setmana abans que l’Ajuntament inauguri el projecte de condicionament de la Pedrera de l’Elies mitjançant el qual s’ha marcat un itinerari d’interpretació de la zona i s’ha condicionat un espai de lleure. Serà el proper divendres, 22 d’agost, en el marc de la Festa Major de Sant Bartomeu, a partir de les deu de la nit. Per l’ocasió, a més, el Duo Stradivari oferirà un concert especial de música clàssica.

La nova ‘Remullada’

Altre dels actes multitudinaris del cap de setmana va ser la nova Remullada, una reformulació de la tradicional empalmada organitzada per l’associació Roda Jove que va aconseguir aplegar centenars de joves a l’aparcament del camp de futbol municipal. Gràcies a la col·locació d’uns ruixadors els joves que van voler van gaudir de la festa sota l’aigua, a més un canó d’escuma els complementava. Els encarregats de posar la nota musical a la nit van ser els joves DJ’s rodencs David Now i Cristian Live, membres també de l’associació juvenil. Aprofitant l’ocasió la Roda Jove va presentar el capgròs de l’entitat, en Bar-Tomeu, qui va pujar dalt de l’escenari per animar i fer gaudir a tots els presents.

Degut a la pluja, però, la festa va finalitzar abans de l’esperat, a dos quarts de quatre de la nit, i no es va poder repartir, ni tan sols, la xocolata desfeta amb coca.

Campionats de Botifarra, Remigio i cinema a la fresca

La jornada de diumenge es va iniciar amb el campionat intercomarcal de botifarra, al Casino Municipal, i va continuar, a partir de les cinc de la tarda, amb el VI campionat de remigio en memòria de Joan Martorell.

Finalment, l’espigó del Roc de Sant Gaietà va acollir, a partir de les nou de la nit, la projecció de la pel·lícula “El hombre de la oscuridad”, dirigida per Toni Villazán i produïda per Zolen Films.