.

Empleats municipal de Roda de Berà, fent unes obres

L’Ajuntament de Roda de Berà s’ha convertit en el segon del Camp de Tarragona que més aturats ha aconseguit contractar,. seguint una fórmula legal que li permet fer-ho.

A principis d’any el consistori rodenc va iniciar els tràmits necessaris amb el Servei d’Ocupació de Catalunya per tal de posar en marxa un projecte de col·laboració social. Davant la impossibilitat dels ajuntaments per contractar personal nou aquesta era la única opció viable per a l’equip de govern de l’Ajuntament de Roda de Berà d’oferir feina a persones que estiguessin en situació d’atur i travessant una situació econòmica complicada.

Per a la contractació de qualsevol persona era necessària la valoració prèvia per part de l’àrea de Serveis Socials, i que aquesta fos perceptora de la prestació per desocupació o de l’ajuda posterior de 425 euros. La prestació, de la qual es fa càrrec el Servicio Público de Empleo Estatal, és complementada per l’Ajuntament amb la diferència de sou d’acord amb la base reguladora de cada categoria professional.

D’aquesta forma, en diverses fases, més d’una quarantena de persones s’han beneficiat del projecte de col·laboració social iniciat per l’Ajuntament durant el passat mes de març. Actualment són vint-i-cinc els treballadors que, de forma temporal, es troben realitzant diferents tasques, obres i serveis d’utilitat social i en benefici de la comunitat en la seva majoria, al Consistori. A aquest total s’han sumat aquesta setmana deu persones, en el marc del mateix projecte, que es dedicaran a efectuar treballs d’acció social, reforç de la regidoria de Serveis Socials i atenció a les persones, o formaran part d’alguna de les diferents brigades de l’Ajuntament.

Abans que finalitzi el 2013, a més, dues persones deixaran d’engrossir les llistes d’aturats i accediran a un contracte temporal de sis mesos mitjançant un pla d’ocupació subvencionat pel Departament de Treball de la Generalitat. Per últim, a través d’un conveni de col·laboració social amb el Consell Comarcal del Tarragonès, una persona més serà contractada per l’Ajuntament per un període de sis mesos.

Projectes amb continuïtat al 2014

Així, l’Ajuntament de Roda de Berà finalitzarà l’exercici 2013 donant feina a trenta-vuit persones gràcies als projectes iniciats. Segons l’alcalde, Pere Compte, “tindran continuïtat durant l’any 2014 amb importants novetats que ens permetran seguir ajudant a moltes famílies rodenques que necessiten el nostre recolzament”.

El consistori té previst dur a terme cinc projectes més de col·laboració social durant el proper exercici que oferiran ocupació durant un any a més d’una cinquantena de persones. Entre les tasques que s’estima que realitzin es troben les d’arranjament de carrers, reforç a la regidoria de Serveis Socials, suport administratiu, condicionament de la massa forestal i protecció d’incendis, neteja i recollida d’escombraries o la de divulgació turística i cultural.

A més, en els pressupostos de 2014, que seran aprovats en breu, s’ha previst una partida especial mitjançant la qual es posarà en marxa un pla d’ocupació subvencionat en la seva totalitat per l’Ajuntament de Roda de Berà.

Entre els projectes plantejats per al proper any també es troba el que es durà a terme en col·laboració amb les empreses del municipi, amb el qual el Consistori pretén reactivar l’ocupació a Roda de Berà ajudant a les empreses i a les persones desocupades a trobar feina. D’aquesta forma les empreses que contractin persones que es trobin en situació d’atur i ho facin a través del servei de la Borsa de Treball Municipal, l’Ajuntament els aportarà el sou i la seguretat social del treballador, per un període igual al que l’empresa l’hagi contractat.

Titulació d’ESO com a requisit important

Mitjançant els currículums presentats diàriament en el servei de la Borsa de Treball Municipal es va detectar una mancança en formació entre les persones demandants d’ocupació. Les empreses de la província necessitaven treballadors amb la titulació en Educació Secundària Obligatòria, com a mínim, però molts dels desocupats no comptaven amb aquest títol en el seu currículum. Davant la importància que té la formació a l’hora de cercar feina, l’Ajuntament va decidir impartir, a través de l’Escola d’Adults Municipal ‘Mediterrani’, cursos de preparació per aconseguir el graduat d’ESO.

Així, les persones que actualment es troben cursant, o cursin, a l’Escola d’Adults els estudis per aconseguir aquesta titulació tindran avantatges per ser contractades mitjançant els convenis de col·laboració social de l’Ajuntament.

/* JS para menú plegable móvil Divi */