.

Les inclemències meteorològiques no van permetre que se celebrés a l’emplaçament habitual

Les inclemències meteorològiques no van permetre que se celebrés a l’emplaçament habitual

El passat Dilluns de Pasqua, 22 d’abril, el Grup Sardanista de Roda de Berà vacelebrar la 30a edició del tradicional Aplec de Sardanes de l’Ermita de Berà. En aquesta ocasió, però, les inclemències meteorològiques no van permetre que se celebrés a l’emplaçament habitual, l’incomparable entorn de la plaça de l’Ermitaa Berà, i es vahaver de fer sota l’aixopluc del Poliesportiu Municipal. A dos quarts d’onze del matí, tot i el mal temps, la Missa en honor a la Mare de Déu de Berà va omplir l’Ermita d’assistents. En finalitzarla missa, al Pavelló, on estaven a punt per tocar les reconegudes cobles Marinada i Ciutat de Cornellà, va començar a rebre els assistents per donar inici a l’Aplec. Al Poliesportiu, com és habitual, hi havia una paradeta del Grup Sardanista amb roses i banderetes commemoratives.

També es podien comprar butlletes per participar a la rifade cd’s de sardanes i -per gentilesa del Forn Queralt-d’una mona de Pasqua i un ou gegant de xocolata. Entre les sardanes que es van poder escoltar no hi vanfaltar, interpretades per ambdues cobles, ‘El Josep de l’Ermita’, de Josep M. Guitart i Oliver, que el Grup Sardanista va encarregar expressament per a l’enyorat Josep Martorell, i ‘L’Aplec de l’Ermita de Berà’-del mateix autor-, sardana que sempre tanca la jornada. Entre els nombrosos sardanistes, vinguts de diferentspobles i ciutats de Catalunya, cal destacar la participació de la Colla Jove de Tarragona Dansa, i dels Dansaires del Penedès, sempre fidels a la cita. Provi Ciuró, qui anava anunciant les peces, va voler agrair tan als assistents com als col·laboradors.

A quarts de tres es va fer el dinar de germanor. En aquesta ocasió, i amb motiu del 30è aniversari, el Grup Sardanista va convidar als nombrososassistents a una saborosa fideuada, cuinada de forma altruista per la Penya Blaugrana, la qual va rebre nombroses felicitacions. A les postres, l’Ajuntament va convidar a cava perquè tothom pogués fer un brindis pel Grup Sardanista i la seva llarga trajectòria. Teresa Ferré, presidenta de l’entitat, va encetar el brindis acompanyada per les companyes de colla.

Després del dinar va continuar l’Aplec i, cap a les sis de la tarda, es va servir mona de Pasqua i moscatell. L’Aplec també va ser l’escenari de l’inici de la campanya publicitàriadel FIC-CAT, el Festival Internacional de Cinema en Català, que tindrà lloc a Roda de Berà del 8 al 15 de juny. Antonio Barrero, director del Festival, va estar present acompanyat per membres del comitè organitzador.