.

L’Ajuntament ha adquirit quatre vehicles elèctrics. Foto: Cedida

TENIM CURA DEL MEDI AMBIENT
BONIFICACIONS ALS VEHICLES MENYS CONTAMINANTS
75% PARA LOS VEHÍCULOS ELÉCTRICOS

L’equip de Govern està molt conscienciat amb l’estalvi energètic i la cura del medi ambient. Va aprovar el Pla d’Acció per a l’energia sostenible amb tota una sèrie de mesures per dur a terme per aconseguir reduir les emissions de CO2.

S’han adquirit quatre vehicles elèctrics per a la flota de Serveis Tècnics i la intenció és ampliar-la de forma gradual amb vehicles zero emissions i donar de baixa els més contaminants.

Bonificacions: els vehicles que consumeixen combustibles de gas, flexifuel o amb tecnologia híbrida tenen una bonificació del 60% a l’impost sobre vehicles de tracció mecànica; i els vehicles cent per cent elèctrics, la bonificació anual és del 75% sobre el rebut.

En la seva tasca de sensibilització l’Ajuntament ha dut a terme campanyes de conscienciació destinades a la població i als escolars, amb tallers d’educació ambiental; i ha organitzat actes dins la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, amb caminades saludables i pedalades populars.

L’Ajuntament està substituint de forma progressiva, al carrer i als edificis municipals, les lluminàries d’incandescència per unes amb tecnologia Led, que permeten una millor il·luminació amb un menor consum elèctric.

La recollida de la brossa millorarà al municipi. Foto: Cedida

MILLOR GESTIÓ DE LA RECOLLIDA DE RESIDUS
La lluita de l’equip de Govern mantinguda durant els últims anys aviat veurà els seus fruits, i es farà realitat el nou sistema de gestió del servei de recollida d’escombraries a través del conveni de col·laboració subscrit amb el Consell Comarcal del Tarragonès.

El nou sistema de recollida integral implicarà moltes millores per al municipi. Entre elles: camions nous i modernitzats; més contenidors a la via pública, passant de 894 a 1.110; major freqüència de recollida i de neteja interior i exterior dels contenidors; més volum de capacitat i un sistema de control amb xip; nova organització dels contenidors amb illes completes; un servei més eficient, amb un nou parc de vehicles i maquinària nova, adaptat a les necessitats de Roda de Berà, entre d’altres millores.

Restes vegetals: Des de febrer una nova empresa s’encarrega de la recollida de la poda. S’han incrementat el número de caixes metàl·liques fins a 33, amb 11 noves ubicacions.

Properament s’iniciarà també una prova pilot de la recollida de la poda porta a porta. Es durà a terme al barri de l’Eixample i serà una prova per comprovar si el sistema funciona i poder d’ampliar-lo a tot el terme municipal, el qual serviria per millorar i racionalitzar el servei.

Nova illa d’orgànica al Roc: Des de l’estiu de 2018 els restauradors del Roc de Sant Gaietà compten amb una zona adequada per a la recollida de matèria orgànica, amb l’objectiu d’optimitzar la recollida d’aquests residus orgànics, alliberar la resta de contenidors de la zona i evitar males olors. A més a més, la freqüència de la recollida es va adaptar a les necessitats dels restauradors, incrementant-la i adaptant-la als seus horaris.

Mural dedicat a l’Arc de triomf de Roda de Berà Foto: Cedida

TURISME DE QUALITAT
EN 4 ANYS LES CASETES D’INFORMACIÓ TURÍSTICA HAN ATÈS 17.346 PERSONES I 30.122 CONSULTES
2 CAMPINGS ENTRE LOS MEJORES DE EUROPA
1.096.755 EUROS DESTINATS AL FOMENT DEL TURISME
RODA TÉ 297 HABITATGES D’ÚS TURÍSTIC

Les platges de Roda de Berà són un dels nostres atractius per excel·lència. La qualitat de les seves aigües està certificada per guardons de reconegut prestigi com el certificat europeu EMAS, el certificat ISO 14001, així com la Bandera Blava, renovada cada any per a les platges Llarga i Costa Daurada. A més a més, la regidoria de Turisme va iniciar els tràmits amb l’Agència Catalana de Turisme per a l’obtenció del segell de destí de Turisme Familiar Platja en Família.

La regidoria de Turisme va posar en marxa una iniciativa que ha tingut una gran acollida entre la ciutadania, la renovació de tres ponts sota via amb dissenys de l’artista Orion Leim. El pont de la Barquera està inspirat en el turisme familiar; el pas de la platja Llarga amb motius i elements de la cultura local; i al pas per a vianants de la plaça Sant Jaume, hi trobem un mural inspirat en el món mariner.

Roda de Berà compta entre la seva oferta d’allotjaments amb dos dels càmpings millor valorats internacionalment i que cada any apareixen a la llista dels millors càmpings de tota Europa, el càmping Stel i el Park Playa Berà.

Quant als Habitatges d’Ús Turístic registrats legalment, Roda de Berà compta actualment amb una àmplia oferta, un total de 297 habitatges.

El camp de futbol municipal disposa de nova gespa artificial. Foto: Cedida

FOMENTANT L’ESPORT I LA VIDA SALUDABLE
MÉS DE 350 NENS I NENES, NOIS I NOIES PRACTIQUEN ESPORT ALS CLUBS ESPORTIUS LOCALS
49.000 EUROS EN SUBVENCIONES A ENTIDADES DEPORTIVAS
1.103.577 EUROS DESTINATS AL FOMENT DE L’ESPORT I A LA MILLORA DE LES INSTAL·LACIONS ESPORTIVES

L’Ajuntament, a través de les Escoles Esportives, i els clubs esportius locals fan una gran tasca de promoció de l’esport. Futbol, futbol sala, patinatge artístic, judo, tennis o pàdel són alguns de les pràctiques esportives que practiquen més de 350 infants i joves.

El camp de futbol municipal va estrenar nova gespa artificial amb una inversió de l’Ajuntament de 180.000 euros. Era un projecte molt esperat pel club i pels propis jugadors.

El camp va rebre la certificació de qualitat “FIFA Quality” pel seu model de gespa el qual permet acollir partits de fins a segona divisió.
Al 2015 el pavelló municipal es va modernitzar amb la instal·lació de seients a les grades.

La zona esportiva Eixample Les Piscines ha viscut un canvi molt gran en els últims quatre anys, amb la creació d’una nova pista de pàdel, la modernització de les instal·lacions, l’eliminació de barreres arquitectòniques i el canvi de l’enllumenat per un de més eficient.

Una actuació a La Pedrera de l’Elias. Foto: Cedida

RODA DE BERÀ ESTIMA LA CULTURA
45.000 EUROS DESTINADOS A ENTIDADES CULTURALES
L’HOTEL D’ENTITATS PUNT DE TROBADA D’ASSOCIACIONS
1.332.486 EUROS PER AL FOMENT DE LA CULTURA

L’Ajuntament aposta pel foment de la Cultura i el manteniment de les tradicions més arrelades.

En els últims quatre anys s’han destinat 1.332.486 euros a subvencionar projectes i activitats culturals, així com per al foment de la cultura al municipi.

L’Hotel d’Entitats ha esdevingut el punt de trobada i reunió de les entitats del municipi i un lloc on celebrar exposicions, xerrades, conferències, cursos o reunions.

La regiduria de Cultura ha organitzat en els últims quatre anys, 4 edicions del concurs literari Roca Plana, 1 certamen de poesia, 2 programes -un d’hivern i un d’estiu- per commemorar el Tricentenari de l’Ermita de Berà, 3 edicions del programa cultural Estiu a la Pedrera, i ha recolzat especialment, com a coorganitzadors, el Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, reconegut a nivell nacional.

RECUPEREM ESPAIS HISTÒRICS: LA PEDRERA DE L’ELIES
26 ACTES CULTURALS EN 3 ANYS

L’Ajuntament va recuperar l’antiga pedrera romana de l’Elies com un espai cultural i lúdic, augmentant el seu valor patrimonial. S’ha potenciat l’àrea per reconvertir-la en un espai on celebrar concerts i esdeveniments culturals. Es va construir una graderia destinada al públic i un escenari, respectant l’entorn natural.

Recentment, a més a més, s’ha construït un magatzem i un petit lavabo adaptat a les persones amb mobilitat reduïda.

L’Estiu a la Pedrera és un cicle de música i esdeveniments culturals que s’organitza durant els mesos d’estiu a la Pedrera de l’Elies. En 3 edicions s’ha consolidat, creixent any rere any, i ha aconseguit grans resultats d’assistència i de crítica aplegant 26 concerts i activitats culturals.

RODA DE BERÀ SAP COM DIVERTIR-SE

Roda de Berà celebra cada any totes les festivitats populars amb gran participació i acceptació per part de grans i petits.

La regidoria de Festes ha apostat cada any per mantenir-les i potenciar-les, introduint també novetats que facin de les nostres festes esdeveniments més atractius per a tots els públics.

Roda de Berà és una vila alegre que se sap divertir i celebra una gran diversitat de festes: la visita del Patge Reial i l’arribada dels Reis Mags d’Orient, el Carnaval, la Setmana Santa, la Setmana Cultural, Sant Jordi, les festes d’estiu, la Festa Major, la diada de Catalunya, la Festa Major Petita, la Castanyada i el Halloween, les festes de Nadal, etc.

Un agent de la Policia Local adreçant-se a la mainada. Foto: Cedida

POLICIA LOCAL, AMB TU
26 ANYS IMPARTINT EDUCACIÓ VIÀRIA A LES ESCOLES.
5.362.956 EUROS DESTINADOS A LA SEGURIDAD I AL ORDEN PÚBLICO

La Policia Local ha treballat intensament per fer de Roda de Berà un bon espai de convivència i una vila segura.

En els últims anys han continuat incrementant les campanyes d’informació i sensibilització, especialment amb els escolars i l’educació viària.
S’ha celebrat cada any una Junta Local de Seguretat (al 2018 fins i tot dues), amb la participació de tots els cossos de seguretat, per fer la valoració de l’exercici anterior i identificar problemàtiques per tal de buscar solucions i actuar en conseqüència.

La Policia Local, amb el Servei Català de Trànsit, va redactar el Pla Local de Seguretat Viària per fer una diagnosi de la situació actual, per establir mesures d’actuació que millorin la seguretat de vianants, ciclistes i conductors al municipi.

A les acaballes de 2016 la Policia Local va començar el seu trasllat cap a les seves noves dependències al carrer Joan Carles I, 19, les quals responen a les necessitats actuals del cos policial.

Quant a la flota de vehicles de la Policia Local, durant els últims quatre anys s’ha incorporat una nova unitat mòbil d’atestats que els ha permès oferir un millor servei a la població i actuar de forma més ràpida i eficient; així com dos vehicles tot camí, en modalitat de rènting, i dues motocicletes BMW.
26 agents, comandaments i personal administratiu formen la plantilla actual de la Policia Local, la qual es reforça amb la borsa d’interins durant l’època estival i períodes puntuals segons les necessitats.