.

.

TOTS 21


El cap local d'UDC a Tarragona, Robert Vendrell

El president del comitè local d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC) a Tarragona, Robert Vendrell, ha afirmat a Tarragona21.cat que els promotors de la campanya per donar-se de baixa del partit a Tarragona “porten tres o quatre anys dient que abandonen la militància i no ho han fet”.  Vendrell ha acusat aquest sector, que ha anunciat que avui presentarà la sol·licitud de baixa a prop d’un centenar de militants del Camp de Tarragona -bona part dels quals són de la capital-, d’amenaçar periòdicament amb l’abandó perquè “es van retirar d’unes eleccions internes”.

Vendrell ha dit a aquest digital que el col·lectiu “canvia constantment” d’arguments per amenaçar a deixar Unió, i que l’origen del conflicte són unes eleccions internes a les que van renunciar perquè les haguessin perdut.

“Ells van presentar una candidatura i nosaltres vam considerar que n’havíem de presentar una alternativa. Ells van veure que perdrien per golejada i van decidir retirar-se” i dimitir en bloc de l’executiva. Llavors “van amenaçar de deixar el partit si no li tallàvem el coll al cap local, Carles Sala. No ho vam fer i van continuar militant”.

Posteriorment, “es van sumar al carro de l’independentisme, quan no es coneix que tinguessin cap passat independentista”. Quan Unió espenyia cap a la consulta, “van argumentar que Duran Lleida posava pals a les rodes al procés… El discurs ha anat canviant segons les circumstàncies, no és sempre el mateix”, afirma Vendrell, qui creu que els que realment es donaran de baixa “seran quatre a Tarragona”.

El col·lectiu crític es declara sobiranista: “Justament a Unió necessitem ara més que mai que la gent que ho és no marxi. Molts estem empenyent en aquesta direcció, des de directors general a diputats”, diu Vendrell. “Si s’han convertit a l’independentisme, benvinguts siguin. Els volem, però que no agafin la bandera de l’independentisme com a excusa”. El president local d’UDC continua afirmant que bona part dels signants “porten temps sense pagar les quotes del partit. Això és així perquè el partit ho permet, però al proper congrés, a celebrar el febrer, es modificaran els estatuts, i per tant, o marxen ells, o els faran fora per impagament”. “Amb els dit de les dues mans em sobren dits per dir els que estan al corrent de pagament”.