.

L’alcalde i la regidora de Cultura, durant la presentació de la programació i dels diferents cartells. Foto: Tots21

Després de dos anys de penúries pandèmiques, a Riudoms li toca ara viure la Festa Major de Sant Jaume ‘com en els vells temps’, tan vells com en 2019, el darrer abans de la inesperada arribada del coronavirus, que trasbalsà la vida de tothom en tots els sentits, també el festiu.

L’alcalde, Sergi Pedret, i la regidora de Cultura, Verònica Torres, han celebrat avui la ‘normalitat’ amb la que es preveu viure aquesta edició de la Festa Major de Sant Jaume, una de les fites marcades en vermell al calendari local i també de la gent dels municipis del voltant que hi fan cap. L’alcalde ha convidat els vilatans i també els foranis a tornar a la celebració, on seran ‘benvinguts’.

El programa de festes ve carregat d’actes populars i té una marca definitòria: ‘Està pensat per al gaudi del públic de totes les edats’. Amb una prèvia amb espectacles de màgia, la festa arrencarà el dia 22 i oferirà balls clàssics per la gent gran, espectacles per als més petits, l’estrena de dos propostes tradicionals per als més menuts, com el Ball de Bastons infantil i el Ball del Patatuf.

Per als joves tenim entre d’altres el concert amb Tribut a Oques Grasses, un ‘cover’ del grup català que té molts seguidors. També es podrà participar a la bicicletada popular del dia 23 o del particular Seguici infantil també el dia 23. O la cinquena edició del correfoc dels Diables de Riudoms. I característic de Riudoms són les Ulé Barraques, que tornen per la Festa Major.

Tot començarà oficialment amb la lectura del pregó, que pronunciarà el dia 22 Josep Mateu, ex rector de Riudoms i persona molt vinculada socialment amb la vila i amb la revitalització viscuda fa anys de la Festa Major. Aquella nit s’estrenaran les Ulé Barraques i l’endemà repetiran amb nova oferta. El dia 24 arribaran els actes tradicionals com la missa de Sant Jaume i la processó amb el Seguici festiu. Aquí s’estrenarà el ball del Patatuf. Les entitats celebraran un ball conjunt amb l’entrada del copatró i un posterior ball de lluïment de cada grup.

Dilluns, dia de Sant Jaume, tindrem tobogan aquàtic, missa i fi de festa, amb un tribut a Queen i un posterior castell de focs.

Les activitats estaran esgraonades ‘perquè la ciutadania pugui anar a tot arreu’, destacava l’alcalde. Una altra particularitat és que a banda del cartell ofical, se n’han editat 12 més. El protagonisme, amb fotos en blanc i negre, l’adquireixen els grups festius en moviment. ‘Ens mereixem retrobar-nos amb la festa i amb les emocions després d’aquests dos anys que hem passat’, concloïa l’alcalde, que junt a la regidora ha agraït a les entitats la seva participació i col.laboració en la festa.

Consulteu la programació en aquest enllaç.

Jaume Garcia

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */