.

.

TOTS 21

Ajuntament de Riudoms. Foto: Google Maps

L’Ajuntament de Riudoms participa enguany a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat organitzant un conjunt d’activitats que tindrà lloc del 20 al 22 de setembre. L’objectiu del govern municipal és promoure hàbits respectuosos amb el medi ambient i, a la vegada, saludables per a les persones, com ara desplaçar-se a peu a l’escola i fomentar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible, tal com es va iniciar l’any passat amb la campanya «Riudoms pedala».

Les activitats «A l’escola, a peu!», amb la col·laboració de la Guàrdia Municipal, i «Etiqueta la teva bicicleta», amb la col·laboració de l’Escola Beat Bonaventura i l’Escola Cavaller Arnau, iniciaran el programa de la Setmana a Riudoms el divendres 20 de setembre.

L’endemà, a les 6 de la tarda, s’ha programat un recorregut pels carrers del municipi amb l’alcalde, Sergi Pedret, i el regidor de Serveis Públics, Josep M. Bages, per identificar els punts on hi ha barreres arquitectòniques amb l’objectiu de suprimir-les.

Aquesta activitat, amb la col·laboració de l’Associació El Trencadís, està oberta a totes les persones interessades i la sortida serà des de la plaça de l’Església. Finalment, el diumenge 22, a 2/4 d’11 del matí, es farà una «Pedalada de contes» familiar, a càrrec de Jeep Gasulla, que consistirà a fer un itinerari amb bicicleta des de la plaça de l’Església fins al Mas de la Calderera, durant el qual es faran parades per escoltar contes amb animació musical.

Per altra banda, la Biblioteca Pública Municipal Antoni Gaudí també hi col·labora amb una exposició de llibres i contes sobre mobilitat, sostenibilitat i medi ambient que es podrà veure durant tota aquesta setmana.