.

.

TOTS 21


Riudoms es prepara per la Nit de Sant Joan

Riudoms es prepara per la Nit de Sant Joan

L’Ajuntament de Riudoms presenta el calendari d’actes de la celebració del Corpus Cristi i de la Festa de Sant Joan. Els actes estaran compresos entre el 19 i el 30 de juny i seran els següents:

19 de juny:

20.00 h Club de Lectura / Biblioteca Pública Municipal Antoni Gaudí

Cloenda de la temporada 2018-2019 amb l’assistència de l’escriptora Teresa Duch que parlarà sobre el seu llibre “El silenci de Vallbona”. Activitat oberta a tothom.

23 de juny:
Durant el matí catifes de Corpus / Carrers del Centre de la Vila

Diverses persones i entitats del poble realitzaran catifes amb elements naturals com a màteria prima pels carrers on transcorrerà la processó.

12.30 h Missa Major de Corpus Christi / Església de Sant Jaume Apòstol.

A continuació Solemne Processó de Corpus Christi. El recorregut s’iniciarà a la Plaça de l’Església.

18.00 h Concentració de la Flama del Canigó / Plaça de l’Església.

Concentració i identificació de tots els vehicles participants a la rua amb el cartell oficial. Repartiment de tots els participants: timbalers, corredors i acompanyants als vehciles. Preparació de les torxes per portar el foc i de l’avituallament pels corredors. Fòrum explicatiu conjunt amb tots els participants. Sortida cap a Reus 18.30 h.

19.00 h Recolida de la Flama del Canigó / Plaça de la Llibertat de Reus

Aparcament dels cotxes dins de la mateixa plaça. Caldrà identificació. Foto conjunta del grup. Actuacio dels timbalers. Recollida de la flama i del missatge de foc. Inici del trasllat: primer sortiran els corredors seguits de la comitiva de cotxes. Recorregut urbà fins a sortir de la ciutat: Av. Prat de la Riba, ps. Sunyer, pl. de les Oques /Ps. Prim, camí de Riudoms i av. Riudoms. A la rotonda de la variant, se seguirà per la carretera a T-310.

19.30 h Comitiva de la Flama del Canigó / Carretera T-310

Cursa de relleus amb tots els corredors que formen la comitiva. Cal que tots els participants vaign equipats amb armilles reflectants i caldrà tenir en compte que els cotxes acompanyants no podrana avançar i hauran de formar una filera de vehicles darrera.

19.30 h Missa de Corpus Christi /Església de Sant Jaume Apòstol

20.00 h Arribada i Cercavila de la Flama del Canigó

Entrada de la comitiva recorrent tota l’Avinguda de Reus fins a la Plaça de l’Arbre. Un cop allà, comença la cercavila amb el timbalers, els corredors, la flama i els acompanyants. Cercavila pels carrers del centre de la vila fins arribar a la plaça.

20.30 h Bateix de foc, Tabalada i Carretillada

Aquest bateig consistirà a deixar “tirar foc” com un diable. Accés lliure.

22.00 h Sopar Popular de Sant Joan

Sopar i revetlla. Inscripcions a Ca la Borrassa. Pica-pica, ensaladilla, pollastre rostit al cava, coca de Sant Joan, aigua, pa, vi, cava i cafè (menú adult) i ensaladilla, llonganissa, patates xips i coca de Sant Joan (menú infantil), tots els productes seran del comerç local. Durant el sopar serà un espai lliure de petards.

23.30 h Foguera i ball de revetlla de Sant Joan

A la mitjanit, actuació de la Colla de Diablons, lectura del missatge de foc i encesa de la foguera. Seguidament el ball de revetlla amb Zamadj.

Els actes es faran a la Plaça de l’Església.

Per altre banda, durant el 23 de juny, tothom qui vulgui desfer-se de mobles vells i embalums de fusta (Prohibit matalassos. Només fusta) els podrà portar, fins a les 18.00 h, a l’espai de la foguera, a la Plaça de l’Església. Us emplacem a extremar les precaucions en l’ús i manipulacio de material pirotècnic.

24 de juny:

20.30 h ball de Sant Joan / Recinte de Sant Antoni

Preu entrada: 4 euros (inclou una consumició)

30 de juny:

10.00 h Trobada de puntaires /Recinte de Sant Antoni

Finalment, de 20 de juny al 12 de juliol romandran obertes les incripcions de la 28a Bicicletada Popular. Per apuntar-se cal dirigir-se al Pavelló Municipal d’Esports. El preu serà de 3 euros per persona, en els quals s’incou una samarreta i l’esmorzar.