.

.

TOTS 21

Un moment de la presentació de la campanya de Nadal de Riudoms. Foto: Tarragona21

Riudoms no renuncia al Nadal. Tant la Taula del Comerç com l’Ajuntament han decidit llançar una potent campanya comercial que suposi una aposta dels riudomencs i riudomenques envers el seu comerç. A tal fi tiraran endavant un conjunt d’accions, que començaran l’1 de desembre i que ‘prenen més importància que mai per la situació complexa que vivim, especialment el comerç’, destacava avui l’alcalde, Sergi Pedret. ‘Enguany més que mai, des de l’Ajuntament estem prioritzant la línia de promoció econòmica i municipal. I per aquest motiu, apostem per una campanya de Nadal forta al nostre poble’, subratllava. La campanya té un cost econòmic de 15.000 euros per a l’Ajuntament.

Un comerç que ‘s’ha hagut d’adaptar a dues onades de restriccions derivades de la pandèmia, invertint-hi recursos i personal, i quan molts establiments han hagut de tancar’, en paraules de l’alcalde. Aquest matí, l’Ajuntament de Riudoms acollia en roda de premsa la presentació de les principals accions de la mà de l’alcalde; la regidora de Promoció Econòmica, Inma Parra; i les representants de la Taula del Comerç Local, Cristina Cabré, Imma Mestre i Rosa Garcia.

Així, la Regidoria de Promoció Econòmica i Comerç Local treballa des de fa setmanes, conjuntament amb la Taula del Comerç Local, per planificar les accions clau necessàries per reactivar i dinamitzar els petits comerços de Riudoms. La regidora, Inma Parra, destacava que ‘l ‘important és que treballem tots junts perquè l’objectiu és promoure el comerç de Riudoms’.

Aquest any, la Cistella del Comerç Local, el Mercat de Nadal i els llums i sons nadalencs seran els punts forts de de la campanya de promoció econòmica durant les festes de Nadal a Riudoms. La gran novetat serà la sonoritat nadalenca als carrers, que es podrà escoltar arreu on hi hagi un comerç. La Cistella de Nadal, creada en 2016, incrementa notablement la col.laboració ja que s’hi inclouran empreses de la vila que no només siguin comerços d’aparador, com fins ara succeïa. Una cincuantena d’empreses ja s’hi han sumat i la cistella ja té un lot de més de 1.600 euros.

En els pròxims dies es donarà el tret de sortida a la campanya amb la Cistella del comerç local, que consistirà en l’entrega de butlletes de cinc euros  per part dels comerços a la clientela per participar en el sorteig d’una gran cistella, valorada en gairebé 2.000€. Aquesta cistella està formada pels obsequis que han aportat els diversos establiments adherits a la campanya i que poden consultar-se de forma actualitzada en la pàgina web https://campanyanadal.riudomsturisme.cat/. El sorteig es realitzarà l’últim dia de l’any de la mà de l’Home dels Nassos, en un lloc encara per determinar.

El Mercat de Nadal

Situat cada any a la plaça de l’Església, no es renuncia al popular i tradicional Mercat de Nadal. Serà el cap de setmana del 12 i 13 de desembre. Diverses parades dels comerços locals ocuparan l’indret ‘per tal de dinamitzar les compres entre els veïns i veïnes o visitants, seguint amb les mesures sanitàries establertes per la Generalitat’, destacava la regidora. El Mercat acollirà també accions per a la recollida de diners per La Marató de TV3, aquest any estarà dedicada a la investigació per la Covid-19.

Fil musical pels carrers, la novetat d’enguany

Amb l’objectiu d’acompanyar el petit comerç, l’Ajuntament de Riudoms instal·larà un fil musical pels carrers comercials del municipi per dinamitzar encara més les dates nadalenques. La regidora de Promoció Econòmica i Comerç Local, Inma Parra, explica que “per motivar la compra i el consum als comerços i empreses del poble, des de la Taula del Comerç Local va sorgir la idea d’acompanyar els llums de Nadal dels carrers amb aquest fil musical ambiental de nadales pels carrers”.

La música se sumarà, a partir del 12 de desembre, a les llums de Nadal que cada any il·luminen els carrers per aquestes festes i a la decoració nadalenca que l’Ajuntament ofereix als establiments comercials que participen a la Campanya, aquest any també renovada.

Altrament, l’alcalde confirmava que Riudoms tindrà Reis d’Orient, ‘amb qui l’Ajuntament està en converses’. Més endavant es definirà la manera que ho faran.

Jaume Garcia