.

Dos usuaris, al CAP de Riudoms. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Riudoms ha signat una declaració a instàncies de l’Associació d’Alzheimer Reus i Baix Camp en el qual es declara «Municipi Solidari amb l’Alzheimer». La declaració implica un compromís per donar suport a la sensibilització i conscienciació de la societat sobre la malaltia, a accions d’informació i prevenció, i a la posada en marxa d’una política estatal de l’Alzheimer.

Aquest text també ha estat firmat per la majoria dels municipis de la comarca del Baix Camp i implica la descentralització dels serveis de l’associació habilitant punts d’informació en cada població. El «Projecte Baix Camp» de l’Associació vol apropar els seus serveis a les persones grans de les poblacions de la comarca ja que ha observat que moltes persones no podien desplaçar-se fins a la seva seu a la ciutat de Reus. Ara, amb aquest nou acord, l’associació es desplaçarà periòdicament als municipis que participin en la iniciativa.

Punt d’informació a Riudoms

Riudoms que ja manté una col·laboració estable amb l’Associació de Alzheimer de Reus i Baix Camp prèvia a la firma de la declaració, ja disposa d’un punt d’informació, on aquesta entitat dóna servei cada tercer dijous de mes, al matí. El punt d’informació està situat al CAP de Riudoms i,
aquest mes de gener, obrirà el proper dijous 17.

L’Associació d’Alzheimer de Reus va néixer davant la necessitat de persones i familiars afectades per la malaltia de l’alzheimer. Aquesta entitat té com a objectiu «atendre i donar suport a les persones que pateixen directament o indirectament trastorns neurocognitius i dany cerebral adquirit».