.

.

TOTS 21

És el cinquè any consecutiu que l’Ajuntament distribueix jardineres entre els seus veïns

Un any més, i ja en van cinc, l’Ajuntament de Riudoms distribuirà jardineres amb flors amb l’objectiu de compartir amb els veïns i veïnes la tasca de guarnir els balcons del nucli antic del municipi. L’objectiu és doble: implicar els veïns i aconseguir un entorn urbà més agradable tant per als residents com per als visitants.

Aquesta és una de les accions participatives que impulsa l’ajuntament com a membre actiu del projecte de Viles Florides. Riudoms, com altre municipis del Camp de Tarragona, ha decidit implicar-se a fons en aquesta associació de municipis que treballa per a la millora de l’entorn natural i la millora de les zones verdes i enjardinades de l’entorn urbà.

En els darrers anys, el govern municipal ha aconseguit la transformació de les àrees verdes del poble incorporant criteris de sostenibilitat en la creació, l’enjardinament i el manteniment dels parcs i jardins. L’element clau, destaca Sergi Pedret, regidor de Serveis Públics, és “la participació
dels particulars, perquè eixamplen l’impacte visual positiu de elements vegetals participant amb la col·locació de flors als balcons”.

L’ajuntament repartirà un total de 700 jardineres amb geranis a les més de 200 cases del nucli antic cridades a participar cada any en aquesta «festa floral de primavera». Els veïns són convocats per carta i, durant tres dies, en funció de la ubicació del seu domicili, recullen les jardineres amb flors en una de les places que s’empren com a punt de distribució. Després, corre pel seu compte mantenir vives i boniques les flors als balcons per al gaudi de veïns i visitants.

Apadrinament de jardineres

Però no tot és posar flors als balcons. Enguany, la participació ciutadana en el projecte Viles Florides encara podria ser més gran. El regidor responsable de Viles Florides a Riudoms, Sergi Pedret, comenta que l’ajuntament té previst organitzar un concurs de decoració de façanes, balcons i aparadors, i també un programa d’apadrinament de jardineres, per facilitar i augmentar la implicació ciutadana en la millora de l’entorn urbà i l’embelliment dels carrers del municipi.

Més enllà d’aquestes novetats, la feina feta fins ara ja és considerable, la col·laboració entre ajuntament i veïns va permetre que l’any passat Riudoms obtingués la distinció de tres flors d’honor de Viles Florides, on -afirma Pedret- hi va tenir molt a veure la col·locació i manteniment de plantes als balcons del nucli antic.

La distribució de les jardineres ha començat avui d’11 a 14 hores a la plaça de l’Om per als domicilis situats als carrers Major, Beat i Travessies. Dimecres dia 16 de maig, a la plaça de l’Església, per a les cases de la plaça de l’Església i els carrers Nou, Arenal, Sant Isidre, Gaudí i Sant Bonifaci. I dijous dia 17 de maig, a la plaça de la Mare Cèlia, per als residents als carrers Sant Josep, Sant Jaume, Sant Pere, Sant Joan, Sant Tomàs i Galanes.