.

Imatge de la roda de premsa d’aquest migdia a la plaça de l’Església. Foto: Tots21

Riudoms recuperarà enguany les festes d’estiu i la Fira de l’Avellana. Tot plegat reformulat, redimensionat, readaptat, però reviscolat per fi després d’un any en blanc per culpa de la pandèmia. L’alcalde, Sergi Pedret, entenia durant la presentació de la programació que era un dia “important” perquè el batec del poble sortia de la unitat de cures intensives. “Hem posat tots els recursos de l’Ajuntament per poder fer possible que ens tornen a trobar tots junts per passar-nos-ho bé”, assenyalava, deixant clar en tot moment que, si bé “les festes mantindran les estructures clàssiques”, no podran ser encara com les del 2019 i es mantindran “adaptades a les noves normatives”. Un exercici de responsabilitat conjunta sorgit dels contactes mantinguts entre el consistori, l’organització de la fira i les entitats de la localitat. “El format (que tot just abans de l’aturada apostava per incrementar la participació de les entitats) serà diferent, però mantindrem l’essència”, manifesta el batlle.

Per la seva banda, la regidora de Festes, Verònica Torres, detallava els actes començant a la nit de Sant Joan d’aquest dimecres, amb encesa de les garlandes a la plaça de l’Església i la revetlla acompanyada de la colla de Diables. Del 2 al 4 de juliol serà el torn de les festes de barris, “amb traques, espectacles per a petits, concerts de petit format i l’elecció de la pubilla i els hereus per part dels Quintos del 2003”. El 22 de juliol és la cita marcada amb vermell perquè suposarà la retrobada amb la Festa Major de Sant Jaume, que s’allargarà fins al 26. La Colla Gegantera serà la responsable del pregó, seguit de l’espectacle ‘El secret de la Llol’ i obrint la porta a tallers, concerts tant de versions com per a joves pilotats des de la comissió de Barraques, correfocs, plantades d’elements festius i exhibicions del Seguici.

A més d’altres activitats que farciran els mesos d’estiu com la Bibliopiscina i el concert de Sardanes a la plaça de Sant Antoni, l’altra gran novetat d’enguany és la tornada de la Fira de l’Avellana, del 6 al 8 d’agost. El seu director, Francesc Xavier Bonet, confirmava que “no va ser fins maig que vam prendre la decisió. Això sí, amb tancaments perimetrals i controls d’accessos”. De fet, la primera decisió va ser la de definir-ne els espais. I en aquest sentit es perdrà el tradicional emplaçament de l’Avinguda 1 d’Octubre, davant la necessitat d’establir un recinte acotat al carrer Avellaners. A aquesta ubicació se li sumarà la de l’espai de la Palmera i el patí de les escoles. Bonet ha reconegut que encara no es pot parlar de nombre d’expositors. En tot cas la fira, que ha obert un procés de selecció per vot popular del cartell, estarà centrada en la gastronomia, la promoció de productes i productors locals i en donar presència als cuiners del territori.

J.S.